AB Komisyonu, iki ülkeye aday statüsü vermeyi teklif etti, bir ülkeyi es geçti

Arşiv
Arşiv

AB Komisyonu, Brüksel'e Rusya'nın özel askeri operasyonunun devam ettiği Ukrayna'ya 'aday üye' statüsü verilmesini tavsiye etti. Ukrayna'nın yanı sıra Moldova'ya da aday üye statüsü verilmesi gerektiği görüşünü paylaşan AB Komisyonu, Gürcistan'ı ise es geçti. Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, belirli koşullar karşılanana kadar aday statüsü alamayacakları bilgisi aldıklarını kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'nın işgaline devam ettiği Ukrayna'ya aday üye statüsü verilmesi yönünde Brüksel'e görüş bildirdi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, yaptığı açıklamada, "Evet, Ukrayna aday ülke olarak memnuniyetle karşılanmalıdır; bu, iyi işlerin yapıldığı, ancak yapılması gereken önemli işler olduğu anlayışına dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gürcistan'ı es geçtiler

AB Komisyonu, Ukrayna'nın yanı sıra Moldova'ya da aday üye statüsü verilmesi gerektiği görüşünü bildirirken, Gürcistan'ıes geçti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, belirli koşullar karşılanana kadar aday statüsü alamayacakları bilgisi aldıklarını kaydetti.

Teklifler Brüksel'deki zirvede tartışılacak

Komisyon'un teklifi, AB liderleri tarafından önümüzdeki hafta Brüksel'de yapılacak bir zirvede tartışılacak. Katılım müzakerelerini başlatmak için tüm üye ülkelerin oybirliğiyle onay vermesi gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >