ABD Ankara Büyükelçisi Flake, Dışişleri'ne çağrıldı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake bugün ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’ın 4 Mart'ta Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirmiş olduğu ziyarete ilişkin olarak bakanlığa çağrıldı ve kendisinden ziyarete ilişkin izahat istendi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake bugün ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’ın 4 Mart'ta Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirmiş olduğu ziyarete ilişkin olarak bakanlığa çağrıldı ve kendisinden ziyarete ilişkin izahat istendi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; ABD Büyükelçisi Jeff Flake, bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Flakake'den, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'ın 4 Mart 2023 tarihinde Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izahat istendi.

Milley'in Suriye ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Suriye'de bulunan askeri üsse önceden açıklanmayan sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Cuma günü İsrail'de bulunan Milley, İsrail'den Suriye'nin Kuzeydoğusuna geçerek, 900 askerinde bulunduğu üste bazı incelemelerde bulunmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Mılley, Suriye'de bulunan askeri üsse önceden açıklanmayan sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Mılley, Suriye'de bulunan askeri üsse önceden açıklanmayan sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Dave Butler, "General Milley, (ABD'li) komutanlar ve askeri birliklerle görüşmek üzere Suriye'nin kuzeyini ziyaret etti. DEAŞ ile mücadele misyonuyla ilgili güncel bilgileri aldı, kuvvet koruma tedbirlerini inceledi ve Hol mülteci kampındaki mültecilerin ülkelerine iade edilmesi çabalarını değerlendirdi." açıklamasında bulunmuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >