ABD artık yabancı turistlerden sosyal medya hesap bilgilerini istiyor

Amerikan hükümeti, ülkeyi ziyaret eden yabancıların kullandıkları Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarının adreslerini istemeye başladı.

Amerikan hükümeti, ülkeyi ziyaret eden ziyaretçilerin kullandıkları Facebook, twitter ve diğer sosyal medya hesaplarının adresleri görevliler tarafından istenmeye başlandı. Bu uygulamayla hükümet yetkilileri, terör ve diğer suçlardan hükümlü kişilerle birlikte potansiyel tehditleri tespit edeceğini iddia ediyor.

Ülkeye giriş yapan yabancılardan isteğe bağlı sosyal medya hesaplarına ilişkin bilgilerin verilmesinin istendiğini belirten bir hükümet yetkilisi, yabancıların ülkeye giriş sağlamadan önce "çevrimiçi varlığınızla ilişkili bilgilere girmek" için "isteğe bağlı" bir taleple sunulduğu ifade etti. Bu komut sisteminde Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn ve YouTube gibi platformları listeleyen bir açılır menü açılıyor ve bu sitelerde yabancıların kullana adlarını girmesi için bir alan bulunuyor. Sosyal medya hesap bilgilerini yetkililere vermeyen yabancılar için de giriş yasağı olmadığı belirtiliyor.

19 Aralık Pazartesi günü resmi olarak onaylanan değişiklik Salı günü itibaren uygulamaya geçti. Amerikan Gümrük ve Sınır Muhafaza Örgütü'nden bir yetkilinin Politico'ya verdiği demeçte; yeni politikanın "potansiyel tehditleri tespit etmek" olduğu ifade edildi.

Ülkede tartışma yaratan bu değişikliğe birçok kesimden tepki yağarken, güvenlik açısından bu uygulamanın faydalı olacağını düşünenlerde var.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >