ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le görüştü

ABD Başkanı Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski telefonda görüştü
ABD Başkanı Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski telefonda görüştü

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin odaklandığı konunun Ukrayna'nın Rusya'nın saldırganlığına karşı kendini savunması için destek sağlanması olduğu belirtildi.

Açıklamada, Biden'ın ABD'nin Ukrayna'ya olan kesintisiz desteğini tekrarladığı ve ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardımlarını sürdüreceğinin vurgulandı.

Metinde, Biden ve Zelenski'nin ayrıca Ukrayna'nın Rusya'ya karşı gerçekleştirdiği saldırıyı ve Rusya'da meydana gelen gelişmeleri ele aldığı söylendi.

Ne olmuştu?

Rus özel askeri şirket Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş, Wagner savaşçıları Ukrayna'dan ayrılarak sınırdaki Rostov bölgesine girmişti.

Prigojin, saha kamplarına geri döneceklerini açıklamış, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağını, isyancı liderinin Belarus'a gideceğini söylemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >