ABD Başkanı Joe Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret

ABD Başkanı Biden, Kiev'de
ABD Başkanı Biden, Kiev'de

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin birinci yıl dönümü öncesinde Pazartesi günü Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık bir yıldır Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Habertürk'ün haberine göre; ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yıl dönümü sebebiyle bu akşam Polonya'ya doğru yola çıkacaktı. Biden'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleşti. Paylaşılan görüntülerde Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Kiev sokaklarında olduğu görüldü.

Ukraynalı milletvekili Lesia Vasylenko da Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Evet, ABD Başkanı Biden Kiev'de. Hoş geldiniz Sayın Başkan! Yeni duyurularınızı dört gözle bekliyorum" dedi.

Biden'ın ziyareti sırasında başkent Kiev'de sirenler çaldı. Biden Kiev'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile buluştu.

ABD Başkanı Biden'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden da sürpriz ziyaretine ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Biden paylaşımında "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin yıldönümüne yaklaşırken, Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşmek ve Ukrayna'nın demokrasisi, egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığımızı bir kez daha teyit etmek üzere bugün Kiev'deyim. Putin yaklaşık 1 yıl önce işgalini başlattığında Ukrayna'nın zayıf ve Batı'nın bölünmüş olduğunu düşünüyordu. Bizden daha fazla dayanabileceğini düşündü. Ancak ciddi şekilde yanıldı. Geçtiğimiz yıl boyunca ABD Atlantik'ten Pasifik'e kadar uzanan bir koalisyon oluşturarak Ukrayna'yı eşi benzeri görülmemiş bir askeri, ekonomik ve insani destekle savunmaya yardımcı oldu ve bu destek devam edecek" ifadelerini kullandı.

Biden savaşın yıl dönümünde Rusya'ya yönelik yeni bir yaptırım paketinin de hayata geçirileceğini açıkladı.

Zelenskiy'den açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'de yaptığı ile açıklamasında Biden'ın ziyaretine yönelik "Bu ziyaret tüm Ukraynalılar için son derece önemli ve güçlü bir destek işareti" diye konuştu.

Bu ziyaret ABD'nin Ukrayna'ya devam eden desteğinin bir göstergesi olarak görülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >