ABD Başkanı Trump: Bu seçimler ülkemiz için utanç kaynağı

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların seçimi çalmaya çalıştığını ve gerekirse Yüksek Mahkemeye başvuracaklarını söyledi
ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların seçimi çalmaya çalıştığını ve gerekirse Yüksek Mahkemeye başvuracaklarını söyledi

ABD Başkanı Trump düzenlediği basın toplantısında, seçimlerde kritik eyaletlerin tümünde kazanmaya çok yakın olduklarını kaydederek, "Büyük bir kutlamaya hazırlanıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde kritik eyaletlerin tümünde kazanmaya çok yakın olduklarını kaydederek, "Büyük bir kutlamaya hazırlanıyoruz" dedi.

Trump, seçimlerde "büyük yolsuzluklardan" şüphelendiklerini savunarak, gerekirse seçimleri Yüksek Mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Trump, sonuçlarına ilişkin, "Biz aslında bu seçimleri kazandık" ifadesini kullandı.

Başkan Trump'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Rakamlar küçük, miktarlar değişebilir. Teksas ve Florida'yı kazandık. Pensilvanya'yı da kazanıyoruz. 690 bin fark var, yakın bir fark da değil.

Michigan'ı da kazanıyoruz, orada da 300 bin oy farkı var. Wisconsin'i de kazanıyoruz ama hepsine ihtiyacımız yok; çünkü Teksas'ı zaten kazandık.

Biz bu kadar öndeyiz ama başkaları başka şeyler söylüyor. Milyonlarca oydan bahsediyoruz. Bizi mahkemeye götürebilirler.

Seçimlerde Amerikan halkı üzerinde oyun oynanıyor. Oy kullanmanın sona erdirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyi planlıyoruz. Bu seçimler ülkemiz için utanç kaynağı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >