ABD başkanlık seçimleri Facebook'tan canlı yayınlanacak

ABD’de yayın yapan ABC News sitesi ABD başkanlık seçimlerini Facebook üzerinden canlı yayınlayacağını duyurdu.

Facebook canlı yayınları artık birçok kişi ve kurum tarafından kullanılmakta. Bu kullanımın artmasının sebebi olarak pratik bir platform olmasını gösterebiliriz. ABC News sitesi de seçimle ilgili gazeteci yorumlarını, ülke genelindeki durumu ve adayların tartışmalarını bu platformda canlı yayınlayacak.



Adaylar canlı yayında tartışacak

                                    Başkan adaylarının avukatlarının tartışması canlı yayınlanmış ve bu yayın 700 bine yakın kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Şimdi de adaylar Hillary Clinton ve Donald Trump'ın 90 dakikalık tartışmaları facebook üzerinden canlı yayınlanacak. Kullanıcıların televizyon yayını yerine bu platformu tercih etmesi zaman kazanımı açısından da önemli. Örneğin televizyonlarda muhatap olacakları reklamlar burada bulunmuyor. Yayın başladığında aldıkları bildirimlerle yayını kaçırma gibi bir dertte olmuyor.
Adaylar canlı yayında tartışacak Başkan adaylarının avukatlarının tartışması canlı yayınlanmış ve bu yayın 700 bine yakın kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Şimdi de adaylar Hillary Clinton ve Donald Trump'ın 90 dakikalık tartışmaları facebook üzerinden canlı yayınlanacak. Kullanıcıların televizyon yayını yerine bu platformu tercih etmesi zaman kazanımı açısından da önemli. Örneğin televizyonlarda muhatap olacakları reklamlar burada bulunmuyor. Yayın başladığında aldıkları bildirimlerle yayını kaçırma gibi bir dertte olmuyor.
İlk oturum 26 Eylül'de. 
26 Eylül'de New York'ta başlayacak tartışma oturumların diğerleri ise 9 ve 19 Ekim'de olacak. Tartışma ABC, CBS, FOX, NBC, CNN, FOX Haber, MSNBC, C-SPAN gibi medya kuruluşlarınca canlı yayınlanacak.
İlk oturum 26 Eylül'de. 26 Eylül'de New York'ta başlayacak tartışma oturumların diğerleri ise 9 ve 19 Ekim'de olacak. Tartışma ABC, CBS, FOX, NBC, CNN, FOX Haber, MSNBC, C-SPAN gibi medya kuruluşlarınca canlı yayınlanacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >