ABD duyurdu: Rus ordusu Ukrayna topraklarına 160'tan fazla füze fırlattı

Arşiv
Arşiv

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları devam ederken, ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) bir üst düzey yetkilisinden önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Rusya’nın şu ana kadar Ukrayna’ya 160’tan fazla füze fırlattığını ve kuzeyden ülkeye giren Rus güçlerinin Kiev’e daha da yaklaştığını belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı askeri müdahalesi acı bir şekilde devam ederken, Pentagon’dan üst düzey bir yetkili çatışmanın ilk aşamasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Yetkili, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, Rusya’nın Ukrayna’ya önceki geceden beri farklı menzil ve kalibrelerde 160’tan fazla füze fırlattığını açıkladı.

Rusya Ukrayna 160'tan fazla füze fırlattı

Pentagon yetkilisi yaptığı açıklamalarda, daha önce bu sayıyı 100’den fazla olarak açıkladıklarını ancak hem Rusya’nın gün içinde füze fırlatmaya devam ettiğini hem de ellerindeki bilgileri güncellediklerini ve 160 sayısına ulaştıklarını belirtti.

Kuzeyden Ukrayna’ya giren Rus güçlerinin ne ölçüde hızlı ilerlediğini bilmediklerini belirten yetkili, “Ama Kiev’e daha da yaklaştıklarına inanıyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna57 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırının ilk gününde 57 kişinin hayatının kaybettiği, 169 kişinin ise yaralandığını bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >