ABD Kongre binasında verilen alarm kaldırıldı: Yemin töreni yarım kaldı

ABD'de seçim sürecindeki gerginlikler ve Kongrede yaşanan şiddet olayları ardından alınan güvenlik önlemleri
ABD'de seçim sürecindeki gerginlikler ve Kongrede yaşanan şiddet olayları ardından alınan güvenlik önlemleri

Çarşamba günü gerçekleşecek devir teslim töreni öncesi Washignton D.C. sokaklarında hareketli dakikalar yaşandı. ABD Kongre binasında verilen 'dış güvenlik tehdidi' alarmının kaldırıldığı öğrenildi. ABD polisi yaptığı açıklamada yerleşke yakınlarında yükselen dumanlarının nedenini evsizlerin bulunduğu bölgede bir çadırın yanması sonucu olduğu anlaşıldı.

ABD Kongre binası Joe Biden'ın çarşamba günü gerçekleşecek yemin töreni için alınan prova esnasında gelen 'dış güvenlik tehdidi' gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatılmıştı.

ABD polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, kongre binası çevresindeki bir çadırın yanması sonucu alarm verildi. Olayın açığa çıkmasının ardından 'dış güvenlik tehdidi' gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatılan ABD Kongre binası yeniden açıldı.

ABD polisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Joe Biden'ın yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi gerekçesiyle kongre binasının giriş çıkışlara kapatıldığı bildirmişti.

Öte yandan, Biden'ın tören provasına katılanların ise bina önünden tahliye edildiği duyurulmuştu.

Yetkililer, bölgedekileri cam ve pencerelerden uzak durması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Öte yandan NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, ABD’de Joe Biden’ın yemin töreni için prova gerçekleştirildiği sırada güvenlik tehdidi gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatılan Kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiğini ifade etmişti.

Yükselen dumanların kongre binası çevresindeki bir çadırın yanması sonucu meydana geldiği anlaşıldı.

"Dumanlar Kongre için tehdit oluşturmuyor"

Yetkililer, dumanların bir kaç blok ötede olduğunu ve Kongre binası için tehdit oluşturmadığını söyledi.

Öte yandan, NBC'nin aktardığına göre, bir kolluk kuvveti yetkilisi, dumanlara bir barınma kampında çıkan yangının neden olduğunu belirtti.

ABD'de iktidar değişimi, güvenlik riskleri açısından en kritik süreç olarak değerlendiriliyor.

ABD'de seçim sürecindeki gerginlikler ve 6 Ocak'ta Kongre'de yaşanan şiddet olaylarının gölgesinde gerçekleşecek Başkanlık Yemin Töreni için başkent Washington'da ve Savunma Bakanlığında (Pentagon) son yıllarda benzeri görülmemiş güvenlik önemleri alındı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >