ABD Kongre binasındaki saldırının 'terörle ilgili olmadığı' düşünülüyor

ABD Kongresinde 'dış tehdit' alarmı
ABD Kongresinde 'dış tehdit' alarmı

ABD'de 6 Ocak'ta baskına sahne olan Kongre binasında yine alarm verildi. Bir şüpheli önce aracıyla iki polisi ezdi ve sonraında bina önündeki barikatlara daldı. İhtara uymayan şüpheliye polis ateş açtı. Saldırgan ve ezdiği polislerden biri hayatını kaybetti. Terörle bağlantılı olmadığı düşünülen olaya dair soruşturma sürüyor.

Washington'da bir şüphelinin, aracıyla, iki polise ve Kongre yerleşkesindeki barikatlara çarpması yerleşkede güvenlik alarmına yol açtı.

Etrafında güvenlik sağlanan ve başka bir tehdit tespit edilmeyen Kongre yerleşkesi, giriş çıkışlara yeniden açıldı.

Yaşamını yitiren polis için Kongredeki bayraklar yarıya indi.

Öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de olayda yaşamını yitiren polis memuru için Kongredeki bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.

Polisin olaya ilişkin soruşturması sürüyor.

Şüpheli ve bir polis memuru hayatını kaybetti
Şüpheli ve bir polis memuru hayatını kaybetti

Ne olmuştu?

ABD Kongresi, "güvenlik tehdidi" nedeniyle giriş çıkışlara kapatılmıştı.

ABD Kongre Polis Departmanı Müdür Vekili Yogananda Pittman, düzenlediği basın toplantısında, yerel saat ile 13.00'tebir şüphelinin aracıyla iki polis memurunu ezdiğini, ardından Kongre çevresindeki barikatlara daldığını anlatarak, "Şüpheli, aracından elinde bıçakla çıktı. Polis memurlarımız duruma müdahale etti. Şüphelinin sözlü uyarılara uymaması üzerine polislerimiz ateş açtı. Şu anda şüphelinin ölü olduğunu biliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Olayda iki Kongre polisinin de yaralandığını aktaran Pittman, "Çok ama çok üzülerek söylüyorum ki yaralı polislerimizden birisi yaşamını yitirdi" demişti.

Washington DC Polis Müdür Vekili Robert Contee, "Olay terörle ilişkili gibi durmuyor ancak soruşturmamız sürüyor" bilgisini paylaşmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >