ABD'de bir camide patlama

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan bir camide sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sırasında camide tam 20 kişi bulunuyordu.

Yerel polisten yapılan açıklamada, Bloomington bölgesindeki Dar Al-Farooq İslam Merkezi'nde sabah saat 05.00 sıralarında patlama yaşandığı belirtilerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

"Kamyonetli birisi bir şey atıp uzaklaştı"

Minnesota Müslüman Amerikan Cemiyeti'nin İcra Direktörü Asad Zaman düzenlediği basın toplantısında, cami cemaatinden bir görgü tanığının ifadesini aktararak patlamanın, sabah namazının hemen öncesinde, kamyonetli birinin imamın ofisinin penceresinden içeri bir şey atıp, hızla uzaklaşmasının ardından yaşandığını belirtti.

Patlama olduğu sırada içeride 20 kişi bulunuyordu

Patlama olduğu sırada camide 20'ye yakın kişinin bulunduğunu ancak olayda can kaybının yaşanmadığını anlatan Zaman, imamın ofisindeki pencerenin camlarının kırıldığını ifade etti.

Zaman, olayın aydınlatılmasında yardımcı olanlara 10 bin dolar para ödülü verileceğini duyurdu.

Yerel televizyon kanalına açıklamada bulunan bir görgü tanığı da patlamaya "yangın bombasının" neden olabileceği yorumunda bulundu.

Saldırının ardından başlatılan soruşturmaya, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Alkol, Tütün, Ateşli Silah ve Patlayıcılar Bürosu'nun (ATF) da dahil olduğu öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >