ABD'de bir monolit daha ortaya çıktı

Bir monolit de Kaliforniya'da ortaya çıktı
Bir monolit de Kaliforniya'da ortaya çıktı

18 Kasım'da Utah eyaletinde havadan yaban koyunu sayımı yapan milli park görevlileri tarafından tesadüfen uzun ve parlak metal monolitin keşfedilmesinin üzerinden daha bir ay geçmemişken yeni bir monolit Kaliforniya’da ortaya çıktı.

Hem ABD hem de Romanya’da bir görünüp bir kaybolan gizemli monolitlerin bir yenisi Kaliforniya’nın orta bölgesinde bir dağın üstünde çıktı. Bu yapı, son bir ay içinde ABD’de bulunan ancak kim tarafından yapıldığı bilinmeyen ikinci monolit.

Üç metre uzunluğunda

Orta Kaliforniya kıyısındaki küçük kasaba olan Atascadero'da yayın yapan yerel bir gazete, gümüş renkli monolitin Pine dağının üstünde bulunduğunu, yerli yürüyüşçülerinin bölgeye akın edip, fotoğraflarını çekip internette paylaşmasına neden olduğunu yazdı.

Haberde yapıyla ilgili “Paslanmaz çelik yapılmış gibi görünen üç kenarlı dikilitaş, üç metre uzunluğunda ve 45.72 cm genişliğinde” ifadeleri yer aldı.

Romanya'da da ortaya çıkmıştı

  • Kaliforniya otaya çıkan monolit, Utah monolitinin ilk kopyası değil. Bir monolit daha Romanya’da ortaya çıkmıştı.
  • Geçen hafta Romanya'nın kuzeyindeki Piatra Neamt kentine bağlı Batca Doamnei tepesinde beliren üçgen şeklindeki monolit, pazartesi gecesi gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Söz konusu monolitin de nereden geldiği hala bilinmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >