ABD'de elektronik sigara yasaklandı

San Francisco'da elektronik sigara satışı yasaklandı
San Francisco'da elektronik sigara satışı yasaklandı

Kent Meclisi, elektronik sigara cihazlarının satışını, insan sağlığına etkileri net ortaya konulana dek durdurmayı öngören yasa tasarısını kabul etti. San Francisco, ABD'de elektronik sigara cihazlarının satışının yasaklandığı ilk şehir oldu.

ABD'nin California eyaletinin San Francisco kentinde "elektronik sigara" adı verilen tütün ilave edilebilen buhar teneffüs cihazlarının satışının yasaklanması kararı alındı.

BBC'de yer alan habere göre, San Francisco Kent Meclisi, söz konusu cihazların satışını insan sağlığına etkileri net ortaya konulana kadar durdurmayı öngören yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan San Francisco, ABD'de elektronik sigara cihazlarının satışının yasaklandığı ilk şehir oldu.

Yasanın yürürlüğe girmesi için belediye başkanı tarafından onaylanması bekleniyor. Belediye Başkanı London Breed, daha önce Meclis'ten geçmesi halinde yasayı onaylayacağını açıklamıştı.Yasağın 7 ay içinde yürürlüğe gireceği kaydedildi.

San Francisco'da elektronik sigara satışının yasaklanmasına yönelik kampanyanın öncülerinden Şehir Savcısı Dennis Herrera, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) elektronik sigara satışını düzenleme konusunda sorumluluktan feragat etmesinin ardından bu adım zorunlu hale gelmiştir" dedi.

Bu alanda karaborsa ortaya çıkacak

  • Elektronik sigara nedir?
  • Elektronik sigara, pille çalışan duman yerine buhar çıkaran elektronik cihazlar olup, kullanımı son zamanlarda bir hayli yaygınlaşmıştır. Elektronik sigaranın amacı tütün ürünlerine olan bağlılığı azaltmak ve yavaş yavaş bu ürünleri terk etmektir. Normal sigara da içildiğinde duman çıkarken, elektronik sigara da ise buhar çıkmaktadır. E- sigara olarak da isimlendirilen elektronik sigaralar, içinde belirli oranda içerdiği nikotin solüsyonunu yakma olmadan pil gücü ile ısı vererek dumana çevirmektedir. Elektronik sigaraya ilave edilen akışkan, elektronik enerjisi ile ısınarak buharlaşır, kullanıldığında ise duman yerine bu buhar çekilir. İlk kez 2003 yılında Çin’de üretilen Elektronik sigara, daha sonra ki yıllarda Avrupa ve Amerika’da da, üretilerek tüm dünyaya kullanıma sunulmuştur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >