ABD'de ilk: Eski ABD Başkanı Trump bugün hakim karşısına çıkacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump
Eski ABD Başkanı Donald Trump

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin filmleri oyuncusu Stormy Daniels'e yaptığı 'sus payı' ödemesine ilişkin bugün hakim karşına çıkacak. Duruşmanın yapılacağı New York bölge mahkemesi önünde ve kentte güvenlik önlemleri artırıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin filmleri oyuncusu Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için 'sus payı' ödediği suçlamasıyla ilgili bugün ifade verecek.

Mahkeme için Florida'dan New York'a gelen Trump, beraberindeki konvoyla birlikte Manhattan'daki Trump Tower'a gitti.

Trump'ın rezidansı önünde, destekçilerin buluşma çağrısı üzerine New York polisi tarafından alınan güvenlik önlemleri artırıldı.

Trump'ın mahkeme binasında parmak izi alınacak ve fotoğrafı çekilecek. Avukatının beyanına göre Trump'ın elinin kelepçelenmesi beklenmiyor. Mahkemeye çıkarılmadan önce özel bir odada bekletilecek.

Evrakta sahtecilik, seçim kampanyası mevzuatını ihlal etmek gibi suçlardan yargılanacak Trump'ın suçlamaları reddetmesi ve tutuksuz yargılanması bekleniyor.

Trump hakkındaki yargı süreci bir sene boyunca devam edecek. Eski ABD başkanı, mahkemenin ardında Florida'ya dönüp burada konuşma yapacak.

Eski ABD Başkanı Trump hakkında yürütülen soruşturma Trump'ın 2024'te ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmasının önünde bir engel bulunmuyor.

ABD Federal Mahkemesinin, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in 6 Ocak 2021 Kongre baskınıyla ilgili eski Başkan Donald Trump ile aralarında geçen konuşmalar hakkında büyük jüriye ifade vermesi gerektiğine hükmettiği belirtilmişti.

ABD medyasında, Trump hakkındaki iddianamede, yetişkin filmleri oyuncusu Stormy Daniels'e 'sus payı' ödeme dahil seçim kampanyası ve iş kayıtlarında ihlal eylemlerini içeren 30'dan fazla suçlama bulunduğuna dair bilgiler yer almıştı. Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski başkan olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >