ABD'de koruyucu ekipman bulamayan hemşireler çöp poşeti giydi

Hemşireler, siyah çöp poşetinden bozma kıyafetleriyle poz verdi
Hemşireler, siyah çöp poşetinden bozma kıyafetleriyle poz verdi

ABD'de Mt. Sinai Hastanesi hemşireleri, koruyucu ekipman bulamadıkları için siyah çöp poşeti giymek durumunda kaldıklarını ifade etti. Hastane yönetimi iddiaları yalandı. Yetkililerden daha detaylı bir açıklama gelmedi.

ABD'nin New York şehrinde bir hastanede, koronavirüs salgını nedeniyle güvenlik kıyafetleri bitince, hemşireler çöp poşeti gitmeye başladı.

New York Post'un haberine göre Manhattan'daki Mount Sinai West Hastanesi hemşireleri, siyah çöp poşetlerini koruyucu kıyafete çevirmeye çalıştı. Gazete haberi, "Hemşirelere çöp muamelesi yapıyorlar" başlığıyla verdi.

Hemşireler, hastanede tek kullanımlık maske kalmadığı için maskeleri yeniden kullanmak zorunda kaldıklarını aktardı.

Hastane çalışanları, hemşire yöneticisi Kious Kelly'nin (48) hastanede koruyucu donanım kalmadığı için koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti.

Kious Kelly, salı gecesi koronavirüsten hayatını kaybetti
Kious Kelly, salı gecesi koronavirüsten hayatını kaybetti


Hemşireler ayrıca enfekte olan ve olmayan bütün hastalara aynı kişisel koruyucu ekipmanla yaklaşmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Bir hemşire, "Sürekli aynı malzemeleri kullanmak zorunda kaldık çünkü bize bu iş bitene kadar tek bir tane ile idare etmemiz gerektiği söylendi." dedi.

Hastaneden yalanlama geldi

  • Mount Sinai West Hastanesi Sözcüsü 25 Mart'ta yaptığı açıklamada çalışanların iddialarını şiddetli bir şekilde yalanladı ve gerçekle ilgisi olmadığını söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >