ABD’den Avrupa’ya askeri destek: 713 milyon dolarlık finansman sağlanacak

ABD’den Avrupa’ya askeri destek sağlanacak
ABD’den Avrupa’ya askeri destek sağlanacak

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev’e yaptıkları ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile toplantı düzenledi. Bakan Blinken, Orta ve Doğu Avrupa ile Balkan bölgesindeki diğer 15 müttefik ve ortak ülke için 713 milyon dolardan fazla Dış Askeri Finansman (FMF) sağlamayı planladığını aktardı. Ayrıca Bakan Austin, ABD Savunma Bakanlığı'nın bölgedeki Ukrayna ordusuna sağlanan belirli silah sistemleri hakkında askeri eğitimi genişleteceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bakan Blinken, Başkan Zelenski'ye ABD'nin Ukrayna, Orta ve Doğu Avrupa ile Balkan bölgesindeki diğer 15 müttefik ve ortak ülke için 713 milyon dolardan fazla Dış Askeri Finansman (FMF) sağlamayı planladığını aktardı. Buna, 2022 tarihli Ukrayna Ek Tahsisat Yasası tarafından sağlanan 650 milyon dolarlık finansman da dahil. Bu yükümlülükte 322 milyon dolardan fazlası Ukrayna için ve Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu yetenekler için destek sağlayacaktır. Bu yardım aynı zamanda Ukrayna silahlı kuvvetlerinin daha gelişmiş silahlara ve hava savunma sistemlerine geçişine yardımcı olacaktır” denildi.

"Ukrayna’ya 4,3 milyar dolarlık yardım yapıldı"

Bakanlık, Biden yönetiminin göreve başlamasından bu yana Ukrayna’ya 4,3 milyar dolarlık yardım yapıldığını belirterek, “Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana ABD, yaklaşık 3,7 milyar dolar güvenlik yardımı taahhüt etti ve Biden yönetiminin göreve başlamasından bu yana 4,3 milyar dolardan fazla finansman sağladı” ifadelerine yer verildi.

ABD’den Avrupa’ya askeri destek sağlanacak
ABD’den Avrupa’ya askeri destek sağlanacak

Ukrayna ordusu için askeri eğitim genişletilecek"

ABD Dışişleri Bakanlığı, “Bakan Austin, ABD Savunma Bakanlığı'nın bölgedeki Ukrayna ordusuna sağlanan belirli silah sistemleri hakkında askeri eğitimi genişleteceğini bildirdi. ABD'nin, duyurudan sonraki günlerde ulaşacak olan bu silahların teslimatını hızlandırma çabalarının altını çizdi. Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkelerden ek ağır silah, mühimmat ve yedek parça sevkiyatını koordine etmeye devam edecek” denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >