ABD'den Rusya hamlesi: O şirketlere işlem izni verildi

​​ABD'den Rusya hamlesi: O şirketlere işlem izni verildi
​​ABD'den Rusya hamlesi: O şirketlere işlem izni verildi

ABD, yaptırım listesine aldığı Rus petrol şirketi Lukoil'in, Rusya dışında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarıyla ilgili işlemlere geçici olarak izin verdi. ABD Hazine Bakanlığı, bu konuya dair bir lisans yayımlayarak, söz konusu akaryakıt istasyonlarının ürün ve hizmet satışını serbest bıraktı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), 29 Nisan 2026'ya kadar, Rusya dışındaki Lukoil akaryakıt istasyonlarının işletme, bakım, ürün ve hizmet satışı ile kapatma işlemlerine izin verdi. Bu geçici izin, Lukoil'in Rusya dışında faaliyetlerine devam etmesini sağlıyor.

ABD'nin Rusya'ya karşı yaptırımlarının etkisi

Ekim ayında, ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın iki büyük petrol şirketi olan Rosneft ve Lukoil ile iştiraklerini yaptırım listesine eklemişti. Bu yaptırımlar, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için barış sürecine ciddi bağlılık göstermemesi nedeniyle uygulandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >