ABD'den saldırılara karşı önlem: Sırt çantaları okullarda yasaklandı

Arşiv
Arşiv

ABD'nin Michigan eyaletindeki bir okul yönetimi, artan güvenlik endişelerine yanıt olarak okul binalarında tüm sırt çantalarını yasakladığını duyurdu. Yeni politika ile öğrencilerin şeffaf sırt çantası kullanması zorunlu hale geldi.

Flint Community Okulları geçen hafta sırt çantalarının yasaklanacağını ve yasağın okul yılının geri kalanında yürürlükte olacağını duyurdu.

Yeni politika Pazartesi günü yürürlüğe girdi. Müfettiş Kevin Jones, okul bölgesinin web sitesinde yayınlanan bir mektupta, "Öğrencilerimiz, ailelerimiz, öğretmenlerimiz ve personelimiz için güvenli ve emniyetli bir ortam yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Jones, sırt çantası yasağının nedeni olarak, okullara getirilen silahlar da dahil olmak üzere ülke çapında artan tehdit edici davranışları gösterdi.

"Sırt çantaları, öğrencilerin demonte edilebilen ve tespit edilmesi veya ceplerde, kitapların içinde veya diğer eşyaların altında saklanması zor olan silahları saklamasını kolaylaştırıyor" dedi.

Geçen Mayıs ayında Teksas, Uvalde'deki Robb İlköğretim Okulu'nda 19 öğrenci ve iki öğretmenin öldüğü silahlı saldırının ardından okullar, öğrencilerin şeffaf sırt çantası kullanmasını zorunlu kılan politikalar uygulamaya başladı.

Ancak, Flint Community Okulları bir adım daha ileri gitti ve müfettişin sorunu çözmediğini söylemesiyle okul binalarında şeffaf sırt çantalarını yasakladı.

Kaynak: ABC News, TRT Haber

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >