ABD'li eyalet Çin'e dava açtı: Dünyaya yalan söylediniz

(Arşiv)
(Arşiv)

ABD'nin Missouri eyaleti, Çin hükümetine, "dünyaya salgın ile ilgili yalan söylediği" gerekçesiyle dava açtı. Öte yandan ABD Temsilciler Meclisinin 22 üyesi de Uluslararası Adalet Divanının da Çin'e dava açmasını istiyor.

Missouri Başsavcılığı, Çin hükümeti ve Çin Komünist Partisi'ni salgında "bilgi gizlediği, ihbarda bulunanları tutukladığı ve salgının bulaşıcı doğasını inkar ettiği" gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Çin'in eylemlerinin Missouri eyaletinde can kayıplarına ve ciddi ekonomik sorunlara yol açtığı belirtilen iddianamede, "Çin hükümeti, Kovid-19 tehlikesi ve bulaşıcı doğası hakkında dünyaya yalan söyledi ve hastalığın yayılmasını durdurmak için neredeyse hiçbir şey yapmadı. Çin hükümeti bu eylemlerinden sorumlu tutulmalı" ifadelerine yer verildi.

'Uluslararası Adalet Divanı Çin'e dava açmalı'

Öte yandan ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinin 22 Cumhuriyetçi üyesi, Trump yönetiminden Uluslararası Adalet Divanı'nda Çin'e karşı dava açmasını istiyor.

ABD'de son durum nedir?

  • ABD, salgından en fazla etkilenen ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda yer alıyor.
  • John Hopkins Üniversitesi'nin paylaştığı verilere göre, Kovid-19'un bulaştığı kişi sayısı 814 bin 587'ye ulaşırken, virüs nedeniyle 43 bin 796 kişi öldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >