ABD'li göstericileri M16 tüfekle 'selamlayan' çift hakkında dava açıldı

ABD'li McCloskey çifti, George Floyd'un ölümünü protesto eden göstericilere silah doğrultmuştu, 28 Haziran 2020
ABD'li McCloskey çifti, George Floyd'un ölümünü protesto eden göstericilere silah doğrultmuştu, 28 Haziran 2020

ABD'de George Floyd'un ölümünü protesto eden göstericilere otomatik silah doğrultan avukat çift hakkında 'yasa dışı silah kullanmak ve dördüncü derece saldırı' suçlamalarıyla dava açıldı.

ABD'li siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi sonucu ülke ve dünya çapında gösteriler başlamış, ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere birçok kişi göstericileri 'yağmacı' olarak nitelendirmişti.


Ülkenin Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentinde yaşayan bir çift ise 'yağmacıların' özel mülklerine girdiğini öne sürerek, göstericilere otomatik silah doğrultmuş ve tehditler savurmuştu.

Haklarında dava açıldı

Pazartesi günü yapılan açıklamada, silah çeken ABD'li çifte dava açıldığı bildirildi. Avukat oldukları belirtilen Mark ve Patricia McCloskey isimli karı koca, yasa dışı silah kullanmak ve dördüncü derece saldırı ile suçlanıyor.

Associated Press'e (AP) açıklama yapan Hakim Kim Gardner yaptığı açıklamada, "St. Louis şehrinde tehdit amaçlı silah doğrultmak yasa dışı" ifadelerini kullandı.

  • Ancak McCloskey çiftini destekleyenler, çiftin '1,15 milyon dolarlık evlerini meşru şekilde savunduğunu' öne sürüyor.

Avukat çifte eleştiri yalnızca Demokratlardan gelmedi. Aralarında Başkan Trump'ın, Missouri Valisi Mike Parson'ın da bulunduğu birçok Cumhuriyetçi lider de ABD'li beyaz çifti kınadı.

Neler olmuştu?

  • George Floyd gösterileri kapsamında 28 Haziran'da protestocular McCloskey çiftinin 'otomatik silahlı' tehdidine maruz kalmıştı. Çift kimse ateş açmazken, ellerinde silah tuttukları fotoğraflar sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >