ABD’li senatör John McCain 81 yaşında yaşamını yitirdi

John McCain
John McCain

ABD'de Arizona Senatörü John McCain, 81 yaşında hayatını kaybetti. McCain 1 yıldır beyin tümörü tedavisi görüyordu.

McCain'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, beyin kanseriyle savaşan ünlü Cumhuriyetçi senatörün yerel saatle cumartesi günü öğleden sonra öldüğü bildirildi.

Bir yıldır beyin kanseri dolayısıyla tedavi gören McCain'in son anlarında ailesiyle olduğu belirtildi. Önceki gün ailesi, McCain'e uygulanan tedavinin artık sonlandırıldığını açıklamış, bu karar McCain'in son günlerine yaklaştığı şeklinde yorumlanmıştı.

McCain, 1967-1973 yıllarında Vietnam Savaşı'nda esir olarak tutulmuştu.
McCain, 1967-1973 yıllarında Vietnam Savaşı'nda esir olarak tutulmuştu.

Zaman zaman ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik eleştirileriyle de gündeme gelen McCain, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından takdir edilen bir senatör olarak biliniyordu.

2008 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Barack Obama'ya karşı Cumhuriyetçi Parti'yi temsilen başkan adayı olarak yarışan McCain seçimleri kaybetmişti.

1981 yılında ABD Kongresine ilk kez giren McCain, o tarihten bugüne farklı kademelerde memleketi Arizona'yı temsil ediyordu.

ABD Başkanı Trump’tan taziye mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, hayatını kaybeden Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden Arizona Senatörü John McCain'in ailesine taziye dileğinde bulundu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, McCain için başsağlığı dileyerek, "En derin taziye ve saygılarımı Senatör John McCain'in ailesine sunuyorum. Dualarımız ve düşüncelerimiz sizinle beraber!" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >