ABD'nin Denver kentinde sıcaklık 31 derece birden düşecek

Denver, Colorado, ABD (Arşiv)
Denver, Colorado, ABD (Arşiv)

ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Denver kentinde salı günü sıcaklıkların 31 derece birden azalarak 3 dereceye düşeceği ve yer yer kar yağışı gözlenebileceği açıklandı. Salı günü kar yağması halinde olay, şehir tarihinin en erken kar yağışı olarak tarihe geçecek.

Amerika Birleşik Devletleri de kuzey yarım küredeki diğer ülkeler gibi yaz mevsiminden sonbahara geçerken hala sıcak günler yaşamaya devam ediyor.

31 derece birden düşecek

ABD'nin Colorado eyaletinin Denver kentinde, sıcaklıkların salı günü aniden 30 derece civarında düşeceği açıklandı. Meteoroloji yetkilileri sıcak bir hafta sonunun ardından, sıcaklığın 34 dereceden 3 dereceye kadar düşeceği konusunda uyardı.

Kar yağabilir mi?

Bu ani sıcaklık azalmasıyla birlikte şehirde kar yağması da bekleniyor. Uzmanlar kar yağışının kesin olmadığını ancak yüksek yerlerde görülmesinin ve ağaçların ve çatıların üzerinde ince de olsa bir kar tabakası yaratmasının olası olduğunu söylüyorlar.

  • Salı günü yağacak karın, son 10 yılda gelen en erken kar yağışı olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz sene Denver'a ilk kar 10 Ekim'de yağmıştı. Son 10 yılda yağan en erken ilk kar ise 5 Ekim 2012'de gerçekleşmişti. Denver'ın 'ilk kar tarihi ortalamasının' ise 18 Ekim olduğu belirtiliyor.

Bu ilk olacak

Meteorolojiye göre yılın 4-7 Eylül tarihlerinde Denver'a daha önce hiç kar yağmadı. 8 Eylül 1962'de ise şehirde erken don gözlendi, sıcaklıklar -1'e karşı düştü ancak kar yağmadı.

  • 12 Eylül 1974 ve 12 Eylül 1989 tarihleri ise salı günü şehirde kar yağmaması halinde, Denver'da yağan en erken kar olarak tarihteki yerini koruyacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >