ABD'nin gündemindeki çocuk Washington Post'a 250 milyon dolarlık tazminat davası açtı

Nicholas Sandmann, gazetenin 'kendisini hedef gösterdiğini' iddia ederek tazminat davası açtı.
Nicholas Sandmann, gazetenin 'kendisini hedef gösterdiğini' iddia ederek tazminat davası açtı.

ABD'de bir Kızılderiliyle dalga geçtiği gerekçesiyle hedef tahtasına oturtulan Nicholas Sandmann isimli genç, 'itibarına ve hayatına kalıcı hasar verdiği' gerekçesiyle Washington Post gazetesine 250 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşayan Nicholas Sandmann isimli lise öğrencisi, ABD medyasının önemli gazetelerinden The Washington Post'a "itibarına ve hayatına kalıcı hasar verdiği" gerekçesiyle 250 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Nicholas Sandmann isimli genç, geçtiğimiz ocak ayında çekilen bir video sebebiyle ABD'de eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Nicholas Sandmann, şarkı söyleyen Amerikan yerlisinin karşısında böyle durmuştu.
Nicholas Sandmann, şarkı söyleyen Amerikan yerlisinin karşısında böyle durmuştu.

Kızılderili ile dalga geçiyordu

Videoda, Sandmann'in şarkı söyleyen bir Amerikan yerlisinin önüne geçip, gözlerine bakıp güldüğü ve ABD Başkanı Donald Trump'la özdeşleşmiş kırmızı "Make America Great Again" (Amerika'yı tekrar muhteşem yapın) yazılı bir şapka taktığı görülmüştü.

  • Ayrıca protesto amacıyla şarkı söyleyen yerlinin çevresinin bu şapkayı takan başka lise öğrencileriyle çevrili olduğu kameralara yansımıştı.

Sandmann'ın avukatları Lin Wood ve Todd McMurty'nin yaptıkları suç duyurusunda Washington Post gazetesinin olayları yayınlarken 'Sandmann'a zorbalık yaptığını ve hedef gösterdiğini' açıkladı.

250 milyon dolar tazminat istediler

Avukatlar Washington Post'un "Gazeteciliğin en temel ilkelerini ihlal ettiğini ve Trump'a karşı taraflı bir politika yürüttüğünü" belirtti. Avukatlar gazeteden 250 milyon dolar tazminat talep etti.

Dünyanın en zenginleri listesinde ilk sırada bulunan Jeff Bezos, The Washington Post gazetesini Nash Holding'den satın alırken 250 milyon dolar ödemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >