ABD'nin teröristlere desteği devam ediyor: Zırhlı araç ve havan topu kullanmayı öğrettiler

Teröristlere üniforma giydirmeleri dikkati çekti
Teröristlere üniforma giydirmeleri dikkati çekti

Amerikan ordusunun, terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye'nin kuzeyinde verdiği eğitim ve yardımlar sürüyor. Teröristlere havan topu ve zırhlı araç kullanma eğitimi veren ABD ordusu, örgüte silah ve lojistik malzeme yüklü binden fazla TIR gönderdi.

ABD ordusu 2021 başından bu yana 880 PKK/YPG'li teröriste eğitim verdi. Aynı dönemde silah ve lojistik malzeme yüklü 1020 TIR da Amerikalılar tarafından terör örgütüne teslim edildi.

Bu yıl ki eğitimlerle birlikte ABD ordusunun savaş eğitimi verdiği PKK/YPG'li terörist sayısı 26 bine ulaştı.

Piyade aracı ve havan topu kullanımı öğretildi

Eğitimlerde teröristlere ağır silahlı piyade aracı ve havan topu kullanımı da öğretiliyor. Teröristlerin eğitim sonrasında en önemli hedef sahaları ise Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgeleri oluyor.

Eğitim anından bir fotoğraf
Eğitim anından bir fotoğraf

Üniforma giydirdiler

Son olarak ABD askerlerinin, Suriye'nin Haseke bölgesinde terör örgütü üyelerine eğitim verirken çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarda, PKK/YPG'lilere özel bir üniforma giydirilmiş olması ve gelişmiş silahlarla donatılmış olması dikkat çekti. Üstelik fotoğraflarla birlikte yayınlanan bilgi notunda bu teröristler “DEAŞ'a karşı savaşan anti-terör güçleri” diye nitelendi.

Teröristler zırhlı araçlarla Haseke'de görüntülendi
Teröristler zırhlı araçlarla Haseke'de görüntülendi

Fotoğraflarda Amerikan askerlerinin teröristlere havan topu eğitimi verdiği ve Bradley tipi zırhlı personel taşıyıcıları (ZPT) kullanmayı gösterdiği göze çarptı. ABD'nin terör örgütüne 25 Eylül'de 5 adet Bradley tipi ZPT teslim ettiği belirtilmişti.

Eğitim fotoğrafları geçen hafta çarşamba günü çekildi. PKK/YPG'liler ise pazar günü zırhlı araçlarla Haseke'de görüntülendi.

Kaynak: TRTHABER

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >