Aç kalan sokak köpekleri çiftlikteki ineğin yüzünü parçaladı

arşiv
arşiv

İstanbul, Sarıyer’de aç kalan sokak köpekleri çiftlikteki ineğe saldırarak yüzünü paramparça etti, ineğin sahibi yaptığı açıklamada ineğin ölebileceğini, maddi zararından çok ineğinin çektiği acının kendini rahatsız ettiğini belirtti.

İstanbul’un Sarıyer İlçesi Gümüşdere Mahallesi’ndeki Batuhan Zaman’ın çiftliğindeki bir ineğe iddiaya göre, aç sokak köpekleri saldırarak ineğin yüzünü paramparça hale getirdi.

Saldırıya uğrayan ineğin yüzü tanınmaz hale geldi.
Saldırıya uğrayan ineğin yüzü tanınmaz hale geldi.

İddiaya göre yaralı ineğin sahibi Batuhan Zaman, köpeklerin saldırısının ardından Sarıyer Belediyesi’nden yardım istedi, Sarıyer Belediyesi ekipleri ise sadece kedi ve köpeklere baktıklarını söyleyerek, yaralı ineğe müdahale etmedi.

Zaman, maddi zararından çok ineğinin çektiği acının kendini rahatsız ettiğini dile getirerek özel veteriner kliniklerinin de ineğin kuduz olma ihtimali nedeniyle hayvanına bakmadıklarını söyledi.

Sokak köpekleri daha önce de iki koyunu öldürdü

Çiftlik sahibi Batuhan Zaman, olayın ilk olmadığını daha önce sokak köpekleri tarafından çiftliğinde bulunan 2 koyunun öldürüldüğünü söyleyerek sokak köpeklerinin kontrol atına alınmasını istedi.

Çiftlik sahibi Batuhan Zaman
Çiftlik sahibi Batuhan Zaman

Zaman, çiftliğinde at, koyun, inek gibi birçok hayvana baktığını diğer hayvanların da sokak köpeklerinin saldırısına uğramasından endişe ettiğini belirtti. Köpeklerin saldırdığı hasta ineğin ise çok fazla kan kaybettiği için kemikleri de belli olmaya başladı.

“Kasap almıyor, veteriner bakmıyor”

İneğin ağır bir şekilde yaralı olduğunu ve durumunun kötüye gittiğini ifade eden Batuhan Zaman, “Birçok yerle görüştüm, müdahale edecek bir veteriner bulamadım. Ciddi bir mağduriyet var, bunun giderilmesi için ne yapmak gerekiyor? Hayvanın 6 ile 10 bin lira arasında bir fiyatı vardır, böyle bir mağduriyetimiz var. Veterinerin bize yardımcı olmamasından sonra hayvanı kendi yöntemlerimizle tedavi ettik. Atlarımız var şu anda burada onlar da aynı şekilde tehdit altındalar. Koyunlarımız var onlar zaten kaçamaz 2 tane koyunumuzu daha önce köpekler yemişti. Bununla alakalı gerekli müdahaleyi yetkililerin yapması gerekiyor. Hayvanı ne kasap alıyor ne veteriner ilgileniyor, ne belediye ilgileniyor burada bir mağduriyet var. Kasap almıyor, veteriner bakmıyor” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >