Açık havada sigara içmek hangi illerde yasaklandı?

Arşiv
Arşiv

Vatandaşların kamuya açık alanlarda maskelerini çıkartarak sigara içmelerini engellemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından getirilen yasaklar 10 ile yayıldı. Cadde, sokak, meydan, park ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarında geçerli yasağın denetimi emniyet personelince yapılıyor. Yasağa uymayanları 900 TL'lik para cezası bekliyor.

Koronavirüsün yayılmasını önlemenin en etkili yolu olarak maske kullanımı gösteriliyor. Türkiye’de yurt genelinde açık alanlarda maske takma zorunluluğu var. Ancak sigara içenlerin açık alanda sık sık maske kuralını ihlal ettiği gözlemleniyor. Bu sebeple bazı illerde açık alanda sigara içmek yasaklanmış durumda.

Karabük'te işlek caddelerde yasaklandı

Sigara yasağı olan iller arasına son olarak Karabük'te dahil oldu. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda kentin en işlek caddelerinden biri olan Kemal Güneş Caddesi'nde sigara içilmesi korona virüs tedbirleri kapsamında yasaklandı.

Balıkesir genelinde yasaklandı

Sigara yasağını uygulayan bir diğer il ise Balıkesir oldu. İl genelinde cadde ve sokaklarda yürürken sigara içmek yasaklandı.

Muş'ta denetim yapıldı

Muş Valiliği, kent genelinde caddeler, sokaklar ve parklarda sigara içmenin yasaklandığını açıkladı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararından sonra polis ekipleri kent merkezinde denetime çıktı. Polis ekipleri, kamunun ortak kullanım alanlarında sigara içen vatandaşları uyararak, bilgilendirmelerde bulundu.

Yozgat, Kütahya, Giresun ve Erzincan'da da yasaklandı

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla Yozgat, Kütahya, Giresun ve Erzincan'da da valilik kararı ile caddeler ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı.

İstanbul'da yasak var mı?

  • Türkiye'nin nüfus yoğunluğu en yüksek ili olan İstanbul'da ise sokakta sigara içme yasağıyla ilgili henüz bir önlem alınmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >