Acil durum sirenlerini hack'leyerek binlerce kişiyi sokağa döktüler

siren
siren

Hacker'lar, geçtiğimiz hafta sonu ABD'nin Teksas eyaletindeki 156 acil durum sirenini ele geçirerek paniğe neden oldu. Dijitalleşen şehirlerde bu tip saldırıların önüne geçebilecek yeni güvenlik çözümleri araştırılıyor.

Her geçen gün artan siber saldırılar, farklı sektörler için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Üstelik artık hacker'lar, eskisi gibi yalnızca bilgisayar kullanıcılarını da hedef almıyor. Siber saldırılarda akıllı telefon ve tablet gibi kişisel verilerin yoğun olduğu mobil cihazlar tercih ediliyor.

Hatta bir adım daha ileri gidildiğinde giyilebilir teknolojili ürünlerin uzaktan ele geçirilmesi söz konusu oluyor. Bu noktada giyilebilir teknolojilerden özellikle tedavi ve sağlık amaçlı faydalananlar için kılavuzlar da yayınlanıyor. Zira kalppillerinin hack'lenmesiyle binlerce kişi aynı anda yaşamını yitirebilir.

Acil durum sirenlerini hack'lediler!

                                    Elbette acil durumlarda kullanılacak olan sistemlerin hack'lenmesi ve ele geçirilmesi de büyük tehdit oluşturuyor. Cumartesi gecesi, ABD'nin en kalabalık nüfuslu eyaletlerinden biri olan Teksas'ta acil durum sirenleri hack'lendi ve büyük bir kargaşa yarattı. Gece yarısından hemen önce ele geçirilen 156 adet acil durum sireni, aralıksız çalarak halkı korkuya sevketti. Üstelik Teksas genelinde son birkaç gündür gök gürültüsü ve fırtına beklendiği için sirenlerin uzun süre çalması halkın daha fazla paniğe kapılmasına sebep oldu.
Acil durum sirenlerini hack'lediler! Elbette acil durumlarda kullanılacak olan sistemlerin hack'lenmesi ve ele geçirilmesi de büyük tehdit oluşturuyor. Cumartesi gecesi, ABD'nin en kalabalık nüfuslu eyaletlerinden biri olan Teksas'ta acil durum sirenleri hack'lendi ve büyük bir kargaşa yarattı. Gece yarısından hemen önce ele geçirilen 156 adet acil durum sireni, aralıksız çalarak halkı korkuya sevketti. Üstelik Teksas genelinde son birkaç gündür gök gürültüsü ve fırtına beklendiği için sirenlerin uzun süre çalması halkın daha fazla paniğe kapılmasına sebep oldu.
Güvenliği artıracak yeni önlemler alınıyor
Hükümet yetkilileri, yaşanan bu hadiseyle alakalı toplamda 4400 telefon kaydı alındığını söylüyor. Sistemin nasıl ele geçirildiğine ilişkin araştırmalar devam ederken, bu tip durumlarda panik ve korkuyu engellemek için halkı kısa mesajla uyaracak özel bir ağ üzerinde çalışıldığını da eklemek gerek. Şubat'ta da ABD çapında farklı birçok eyalette radyo istasyonları üzerinden bu tür bir operasyon gerçekleştirilmişti. Saldırılar, ağların daha güvenli yapılara kavuşması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Elbette güvenlik konusunda atılacak yeni adımlar, hacker'ların da karşı saldırılara geçmesine engel değil.
Güvenliği artıracak yeni önlemler alınıyor Hükümet yetkilileri, yaşanan bu hadiseyle alakalı toplamda 4400 telefon kaydı alındığını söylüyor. Sistemin nasıl ele geçirildiğine ilişkin araştırmalar devam ederken, bu tip durumlarda panik ve korkuyu engellemek için halkı kısa mesajla uyaracak özel bir ağ üzerinde çalışıldığını da eklemek gerek. Şubat'ta da ABD çapında farklı birçok eyalette radyo istasyonları üzerinden bu tür bir operasyon gerçekleştirilmişti. Saldırılar, ağların daha güvenli yapılara kavuşması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Elbette güvenlik konusunda atılacak yeni adımlar, hacker'ların da karşı saldırılara geçmesine engel değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >