Adalet Bakanı Gül: Noterlerde nöbet sistemine geçildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıdaki koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. gÜL, "Türkiye Noterler Birliği ile ilgili çalışmamızda, bugün itibarıyla noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noter çalışacak" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıdaki yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Cezaevlerinde pozitif vaka olmadığını duyuran Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cezaevlerinde pozitif vaka yok"

Hayat eve sığar diyoruz, bu süreçte risk almayalım. Cezaevlerinde pozitif bir vakaya rastlanmamıştır. Ertelenen görüş ve ziyaret hakları saklıdır. Telefonla görüşme hakları da birden ikiye çıkarıldı.

"Haciz işlemleri ertelendi"

Davalar UYAP üzerinden bildiriliyor. Haciz işlemleri 30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanımızın isteği ile ertelendi.

"Adliyelerde esnek çalışma başladı"

Adliyelerde adli hizmetlerin yeteri kadarhakim ve savcı ile yürütülebileceği şekilde nöbet sistemine geçilmiştir. Adli hizmetler durdurulmamıştır sadece salgın çerçevesinde genelgelerin uygulanmasın adına vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirler alınmıştır.

Tüm duruşmaların ertelenmesi gibi genel görüşleri de aldık. Bu konudaki mağduriyetlerin nasıl giderileceğine ilişkin önerileri de aldık. Önerileri parlamento ile paylaşacağız.

Noterler nöbet sistemine geçti

Noterlerde yarından itibaren bir gün tek bir gün çift noterlikler olarak çalışacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >