Adalet Bakanı Gül'den çocuk istismarına yönelik açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Gündemin önemli konularından biri haline gelen çocuk istismarı düzenlemesi hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamalarda bulundu.

Adana'da yaşanan korkunç olayla tekrar gündeme gelen çocuk istismarı hakkında yeni bir düzenleme yapılması için toplantı gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Çok verimli bir toplantının geçeceğini, buradan çıkan sonuçların da kurumlarda uygulanacağını da düşünüyoruz. Çocuklarımıza yönelik suçların, uyuşturucu gibi bazı suçların caydırıcı hale getirilmesi hususunu masaya yatırmış olacağız. Adana'da yavrumuza yapılan adice saldırı, iğrenç bir suçtur. Suçlamaların ötesinde bir cinayettir. Çocuk istismarın ötesinde o hainin yapmış olduğu istismarın ötesinde bir cinayettir.

Kimyasal Hadım Gündemde

Kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere tüm bu tedbirleri, yasa ile yapacaklarımızı, tüm enstrümanları masaya yatıracağız. Esasen suça giden yolları ortadan kaldırma, önleme, ıslah etme. Bunun için ne gerekirse, asla geri durmadan bunları değerlendireceğiz. Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz.

Toplumun her kesimin duyarlılığı ile bu sorunları aşma çabası içinde olacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >