Adalet Bakanlığı Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili soruşturma başlattı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir'in katilinin açık cezaevine alınması ve firar etmesi konusunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu söyledi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir'in katilinin açık cezaevine alınması ve firar etmesi konusunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ceren Özdemir'i katleden zanlı Özgür Arduç'un açık cezaevine alınması ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Gül ayrıca, "Bu caninin hak ettiği cezayı almasına inancımız tamdır" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çağlayan Adalet Sarayında düzenlenen Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Gül, Ceren Özdemir cinayetine ilişkin, "Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır" dedi. Gül, Özdemir'in katilinin açık cezaevine alınması ve firar etmesi konusunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu söyledi.

Açık cezaevleri konusunda açıklama

Bakan Gül "Bu konu parlamentonun takdirinde olarak değerlendirilebilir. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var. Bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiseleri de tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, bu konuda ne gibi düzenleme olacak... Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak" ifadelerini kullandı.

"Bu cani hak ettiği cezayı alacak"

  • Adalet Bakanı Gül, şöyle devam etti: "Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır."

Katil Van'a gönderildi

Katil Özgür Arduç (35), güvenlik gerekçesiyle nakledilmek üzere yola çıkarıldığı Şırnak Cezaevini kabul etmeyince cezaevi aracı yapılan görüşmelerin ardından Van’a yönlendirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >