Adalet eski Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetti

Şevket Kazan

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Şevket Kazan kimdir?

Şevket Kazan, 7 Aralık 1933 yılında Sakarya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Kazan mezun olduktan sonra avukat olarak çalışmaya başladı. Kazan, Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın kurucusu olduğu ve Milli Görüş hareketinin ilk partisi olan Milli Selamet Partisi'nde siyasete atıldı.

1973'te de Milli Selamet Partisi'nden Kocaeli Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında adalet bakanı ve çalışma bakanlığı görevlerinde bulundu. 12 eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklanarak hapis cezasına çarptırıldı. 1985 yılında beraat etti.

1991'de Refah Partisi'nden yeniden milletvekili seçildi. 1996'da kurulan Refahyol hükumetinde de Adalet Bakanlığı vazifesine tayin edildi.

Necmettin Erbakan'ın en yakın çalışma arkadaşlarından olan Kazan, 28 Şubat darbesine karşı direnen en önemli isimlerden biri oldu. 1998 yılında hukuksuz bir şekilde milletvekilliği düşürülen Kazan'a 5 yıl siyaset yapma yasağı getirildi. Kazan, yasak süresi dolduktan sonra siyasi hayatına Milli Görüş Hareketi'nin son partisi olan Saadet Partisi'nde devam etti. Kazan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Bir çocuk babası olan Şevket Kazan, 9 Mart 2020 tarihinde ahirete irtihal etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >