Adana’da akılalmaz dolandırıcılık: Milyonları götürdü, sonra “helallik” istedi

​Adana’da akılalmaz dolandırıcılık
​Adana’da akılalmaz dolandırıcılık

Adana merkezli olarak 10 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, “sazan sarmalı” yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 35 şüpheliden 24’ü tutuklandı.

Olay, 48 yaşındaki S.G.’nin, Seyhan ilçesindeki apartman dairesini 2 milyon 300 bin liraya satmak için bir internet sitesine ilan vermesiyle başladı. İlanı gören ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan İ.T. (31), S.G. ile iletişime geçerek evi satın almak istediğini söyledi ve ilanın yayından kaldırılmasını talep etti.

Bu süreçte S.G.’nin evine ait fotoğrafları ele geçiren İ.T., aynı evi kendi malıymış gibi göstererek internette daha düşük bir fiyatla yeni bir ilan açtı. Evi 1 milyon 900 bin liraya satın almak isteyen M.T. (55) ile, kendisini M.T’nin babası olarak tanıtan S.G.’yi Seyhan Tapu Müdürlüğü’nde bir araya getirdi. İşlemler sırasında satış bedelinin kendi hesabına aktarılmasını sağlayan İ.T., dolandırıldığını fark eden M.T.’ye, “Ağabey ben sizi dolandırdım, yurtdışına çıkacağım. Birbirinize zarar vermeyin, hakkınızı helal edin” mesajını gönderip telefonunu kapattı.

6 kişiyi aynı yöntemle dolandırmışlar

M.T.’nin şikâyeti üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıların aynı yöntemle 6 kişiden toplam 8 milyon 900 bin lira dolandırdığını tespit etti. Teknik takip ve fiziki çalışmaların ardından Adana başta olmak üzere İstanbul, Mersin, Batman, Şanlıurfa, Kırklareli, Gaziantep, Kocaeli, Nevşehir ve Osmaniye’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında yöntem liderleri olduğu değerlendirilen İ.T. ve D.Ö. (25)’nün de bulunduğu 35 şüpheli yakalandı. Soruşturma kapsamında suç gelirleriyle elde edildiği tespit edilen 9 otomobile, ayrıca şüphelilerin evlerinde bulunan yaklaşık 1 milyon 500 bin lira değerindeki altın ve ziynet eşyasına el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 35 zanlı, adliyeye sevk edildi. Mahkeme, İ.T. ve D.Ö.’nün de aralarında yer aldığı 24 kişiyi tutuklarken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / AA