Adil kullanım kotası kalktı, Türk Telekom tarife açıkladı

Türkiye'de intenret kullanıcıların 'en büyük gündem maddeleri' arasında 'adil kullanım kotası' da yer alıyor. Bilgisayar ve mobil internet kullanımı adil kullanım kotasından büyük ölçüde etkileniyor.

2019 yılına sayılı günler kala, Türkiye'de internet kullanan herkesin gündemi 'adil kullanım kotası' oldu. İnternet hizmeti hangi firmadan, kaç TL karşılığında alınır ya da tasarruf sağlamak mümkün mü gibi soruların cevaplarını arayan birçok kullanıcı kendine yeni bir yol haritası çizmek üzere. Düzenleme yapan şirketler arasında yer alan Türk Telekom da yeni 'adil kullanım kotasız internet paketi fiyatlarını belirledi.

Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon firmaları arasında yer alan Türk Telekom; Turkcell, Türksat gibi firmaların yöntemini benimseyerek yeni bir tarife silsilesi ortaya çıkardı. Türkiye'de yeni internet dönemi olarak tanımlanan ve 1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli olacak 'adilkullanım kotasız' internet kullanma devri resmi bir zemine oturmak üzere.

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm internet sağlayıcılar ortak bir kanaat ile adil kullanım kotasını kesin biçimde ortadan kaldırıyor. Uzunca bir zamandan bu yana ciddi şekilde tartışılan, kullanıcıların satın aldıkları hizmetin kalitesini büyük ölçüde düşüren adil kullanım kotası, birçok farklı açıdan kullanıcıların zararına oluyordu.

Adil kullanım kotası, 'internet hızı' dahil olmak üzere birçok farklı parametreyi birinci dereceden etkiliyordu.
Adil kullanım kotası, 'internet hızı' dahil olmak üzere birçok farklı parametreyi birinci dereceden etkiliyordu.

Adil kullanım kotasının zararlarının farkında olan servis sağlayıcıların tamamı ortak bir şekilde 2019 yılından başlamak üzere 'adil kullanım kotası' kavramını ortadan kaldıracak. Bu noktada, yeni kararla birlikte yeni tarifeler de peşi sıra geliyor. Turksat, Netspeed, Millenicom, Vodafone Net, Turkcell Superonline, Turknet ve Türk Telekom gibi şirketler peşi sıra 'adil kullanım kotasız' tarifelerini duyurdu.

Türk Telekom, servis sağlayıcılar arasında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip durumda.
Türk Telekom, servis sağlayıcılar arasında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip durumda.

Türk Telekom'un adil kullanım kotasız tarifeleri nasıl olacak?

Türkiye genelinde yüzbinlerce kullanıcısı bulunan telekomünikasyon şirketi Türk Telekom da yeni, adil kullanım kotasız tarifelerini resmen duyurdu. Yayınlanan tarifelere göre de 'ADSL/VDSL için' ve 'Fiber için' olmak üzere iki farklı alternatif ortaya çıktı. Biz de sizler için Türk Telekom'un en uygun adil kullanım kotasız tarifelerini yazdık:

ADSL / VDSL için en uygun Türk Telekom tarifesi:

  • Paket adı: Yalın ULTRANET LİMİTSİZ
  • İndirme hızı: 16 Mbps’e kadar
  • AKK: 50 GB (Gece 02:00-08:00 saatleri arasında yok)
  • Taahhüt süresi: 24 ay
  • Fiyat: 69 TL
  • Son katılım tarihi: Net olmamakla birlikte muhtemelen Aralık 2018 sonu
  • AKK kalktımktan sonraki süreç nasıl işleyecek?: 1 Ocak 2019 tarihinden sonra mevcut paketlerdeki AKK sınırlaması kalkacak, sözleşme süresi boyunca fiyatlarda değişim olmayacak.

Fiber için en uygun Türk Telekom tarifesi:

  • Paket adı: AKN'siz (Yalın) İnternet
  • İndirme hızı: 8 Mbps’e kadar
  • AKK: Yok
  • Taahhüt süresi: 12 + 12 ay
  • Fiyat: 79,90 TL, ikinci 12 aylık süre zarfında 89,90 TL
  • Katılım tarihi: 1 Ocak 2019’dan itibaren
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >