Adobe, Flash için kararını verdi: 2020’de sona eriyor

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player

Adobe, web sitelerinde yer alan içeriklerin görüntülenmesini sağlayan fakat güvenlik açıklarıyla anılmaya başlanan Flash için son kararını verdi. Adobe, Flash için destek vermeyi bitireceğini açıkladı.

Adobe tarafından geliştirilen ve uzun yıllardır kullanılarak internetin temel taşı haline dönüşen Flash, sürekli olarak ortaya çıkan güvenlik ve performans problemleriyle çağın çok uzağında kaldı. Kullanıcılardan gelen yoğun şikayetler ve güvenlik problemlerinin hızla artması Flash’ı katlanılmaz kılmaya yetiyor. Hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışan HTML 5’e geçiş yapılmasıyla birlikte internet tarayıcılarının Flash desteği sonlanmaya başlarken Adobe da resmi bir açıklamayla bu duruma değindi.

Chrome ve Safari gibi günümüzün en yaygın olarak kullanılan tarayıcıları tarafından artık neredeyse hiç kullanılmayan Flash Player için desteğin 2020 yılında kesileceği açıklandı. İnternet sitelerine, Flash içeriklerini farklı bir platforma aktarmaları konusunda tavsiyede bulunan yetkililer, bu tarihten itibaren yeni bir güncellemenin yayınlanmayacağını bildirdi. Flash’ın tamamen ortadan kalkmasıyla birlikte güvenlik alanında önemli gelişmeler ve akıllı telefon gibi mobil cihazların pil ömründe ciddi bir artışın yaşanması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >