AFAD, deprem riskini sorgulama hizmetini aktif etti

Deprem
Deprem

AFAD, web sayfası üzerinden deprem riskini sorgulama sistemini hayata geçirdi. Bu sayede harita veya adres sorgulaması yaparak detaylara erişilebiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak görev yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kısa bir süre önce deprem sorgulama hizmetini aktif hale getirdi. Böylece hem bilgisayar hem de mobil aygıtlar üzerinden deprem açısından riskli bölgeler rahatlıkla görüntülenebiliyor. Ayrıca, servise giriş yapan kullanıcılar basit bir sorgulama mekanizması sayesinde bulundukları bölgeye dair risk haritasıyla detaylı bilgilere erişebiliyor.

AFAD'ın web sayfası açıldığı anda detaylı bir harita görülebiliyor. Ek olarak arama yaparak da bulunduğunuz bölgeye dair risk haritasına erişebilirsiniz.
AFAD'ın web sayfası açıldığı anda detaylı bir harita görülebiliyor. Ek olarak arama yaparak da bulunduğunuz bölgeye dair risk haritasına erişebilirsiniz.

Test aşaması sebebiyle aksaklıklar yaşanabiliyor

AFAD'ın bu yeni hizmeti şu anda test aşamasında. Dolayısıyla web sayfası zaman zaman açılmayabiliyor. Ancak kısa süre içinde tamamen aktif olacağı ve servisin kesintisiz bir şekilde kullanılabileceği belirtiliyor. Konuyla alakalı olarak AFAD Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Orhan Tatar'ın açıklamaları var. Şöyle ki:

  • Yeni haritada artık yerel zemin koşulları da dikkate alınıyor. Kadıköy, Çamlıca, Beykoz civarında zemin sağlam, çünkü ana kayalar var zemininde ama biraz daha kuzeye çıkılınca Şile civarında daha dayanıksız zeminler söz konusu. Fay hattıyla beraber zemin koşulları da dikkate alındığı zaman renklerde bazı değişiklikler yaşandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >