Afrika sıcaklarına çare: 15 kara kış filmi!

Afrika sıcaklarına çare: 15 kara kış filmi!
Afrika sıcaklarına çare: 15 kara kış filmi!

Sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı bugünlerde içinizi serinletecek filmleri derledik.

Mevsimler yer değiştirdi, yaz bir türlü gelmedi vesaire derken kendimizi bir anda Afrika sıcaklarıyla kavrulurken bulduk. Özellikle ülkemizin batısında hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkmış durumda.

Meteoroloji uzmanları, insanları zorunda kalmadıkça sokağa çıkmamaları ve güneşin altında zaman geçirmemeleri konusunda uyarıyor. Biz de hafta sonu tatilini evinde geçirmeyi planlayanlar için bol kara kış manzarasıyla insanın içini serinletecek birbirinden soğuk 15 filmi derledik.

Fargo / IMDB 8,1

                                    
                                    Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir...
Fargo / IMDB 8,1 Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir...
Let the Right One In (Gir Kanıma) / IMDB 8,0

                                    
                                    Stockholm'ün kenar mahallerinden birinde annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar, sık sık da şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından küçük görülen ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar intikam alacağı günlerin hayalleriyle yaşamaktadır. Bir gece solgun tenli bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu tuhaf kızla çok yakın arkadaş olur...
Let the Right One In (Gir Kanıma) / IMDB 8,0 Stockholm'ün kenar mahallerinden birinde annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar, sık sık da şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından küçük görülen ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar intikam alacağı günlerin hayalleriyle yaşamaktadır. Bir gece solgun tenli bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu tuhaf kızla çok yakın arkadaş olur...
The Grey (Gri Kurt) / IMDB 6,8

                                    
                                    Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?
The Grey (Gri Kurt) / IMDB 6,8 Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?
The Day After Tomorrow (Yarından Sonra) / IMDB 6,4

                                    
                                    Dünya, doğanın gazabına uğramaktadır. Şiddetli kasırgalar Los Angeles'ı haritadan silmiş, Yeni Delhi karlar altına gömülmüş, Tokyo devasa dolu yağışıyla yıkılırken New York ani iklim değişikliği ile dev dalgaların tehditi altında kalmıştır. Bir iklim bilim uzmanı olan Jack Hall, dünyayı, küresel ısınmanın tetiklediği bu felaketten kurtarmak için çözüm arayışındadır.
The Day After Tomorrow (Yarından Sonra) / IMDB 6,4 Dünya, doğanın gazabına uğramaktadır. Şiddetli kasırgalar Los Angeles'ı haritadan silmiş, Yeni Delhi karlar altına gömülmüş, Tokyo devasa dolu yağışıyla yıkılırken New York ani iklim değişikliği ile dev dalgaların tehditi altında kalmıştır. Bir iklim bilim uzmanı olan Jack Hall, dünyayı, küresel ısınmanın tetiklediği bu felaketten kurtarmak için çözüm arayışındadır.
The Revenant (Diriliş) / IMDB 8,0

                                    
                                    Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu efsanevi Hugh Glass’i Diriliş filmiyle beyazperdeye taşıyor. 19. Yüzyıl Amerika sınırında yaşanan destansı hayatta kalma mücadelesini konu alan Diriliş, seyirciyi 1823 Amerika’sının benzersiz güzelliğine, gizemine ve tehlikesine çekiyor. Film sadece hayatın değil, onurun, adaletin, inancın, yuvanın ve ailenin içgüdüsünü keşfediyor. Michael Punke'ın kaleme aldığı The Revenant: A Novel Of Revenge kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin başrolü ise Leonardo DiCaprio.
The Revenant (Diriliş) / IMDB 8,0 Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu efsanevi Hugh Glass’i Diriliş filmiyle beyazperdeye taşıyor. 19. Yüzyıl Amerika sınırında yaşanan destansı hayatta kalma mücadelesini konu alan Diriliş, seyirciyi 1823 Amerika’sının benzersiz güzelliğine, gizemine ve tehlikesine çekiyor. Film sadece hayatın değil, onurun, adaletin, inancın, yuvanın ve ailenin içgüdüsünü keşfediyor. Michael Punke'ın kaleme aldığı The Revenant: A Novel Of Revenge kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin başrolü ise Leonardo DiCaprio.
A Simple Plan (Basit Bir Plan) / IMDB 7,5

                                    
                                    Olaylar bir yılbaşı öncesinde Minnesota’daki küçük bir kasabada geçer. Bu kasabada yaşamını sürdüren Hank'in güzel bir karısı ve yöredeki hububat değirmeninde iyi sayılabilecek bir işi vardır. Bir gün Hank'in çalıştığı firmaya Hank’in ahmak kardeşi Jacob davetsiz misafir olarak çıkagelir. Yanında zenci düşmanı arkadaşı Lou da vardır.Çok geçmeden yakınlarda bir uçak kazası meydana gelir ve düşen uçağın enkazını görmeye giden Hank, Jacob ve Lou, çürümüş bir cesedin yanında bir çanta bulurlar. Bu çantanın içerisinde 4 milyon dolar vardır.
A Simple Plan (Basit Bir Plan) / IMDB 7,5 Olaylar bir yılbaşı öncesinde Minnesota’daki küçük bir kasabada geçer. Bu kasabada yaşamını sürdüren Hank'in güzel bir karısı ve yöredeki hububat değirmeninde iyi sayılabilecek bir işi vardır. Bir gün Hank'in çalıştığı firmaya Hank’in ahmak kardeşi Jacob davetsiz misafir olarak çıkagelir. Yanında zenci düşmanı arkadaşı Lou da vardır.Çok geçmeden yakınlarda bir uçak kazası meydana gelir ve düşen uçağın enkazını görmeye giden Hank, Jacob ve Lou, çürümüş bir cesedin yanında bir çanta bulurlar. Bu çantanın içerisinde 4 milyon dolar vardır.
Alive (Yaşamak İçin) / IMDB 7,1

                                    
                                    Uruguaylı bir rugby takımının oyuncuları bulunan uçak And dağlarına çakılır. Bu çarpışma esnasında yolcuların bir kısmı ölür ama çoğunluğu da sağ olarak kurtulur. Sekiz gün boyunca uçağın enkazında oturup kurtarılmayı beklerler. Ancak yardım bir türlü gelmez. Bu arada radyodan da arama çabalarının sonuç vermemesi ve çok soğuk ortamda bu kadar zaman yaşamalarının artık söz konusu olamayacağı üzerine arama çalışmalarına son verildiğini duyarlar. Sıfırın altındaki soğuk bir ortamda on hafta boyunca hayatta kalma çabaları inanılmaz boyutlara ulaşır ve sonunda gençlerden üçü yardım bulmak amacıyla yola çıkarlar.
Alive (Yaşamak İçin) / IMDB 7,1 Uruguaylı bir rugby takımının oyuncuları bulunan uçak And dağlarına çakılır. Bu çarpışma esnasında yolcuların bir kısmı ölür ama çoğunluğu da sağ olarak kurtulur. Sekiz gün boyunca uçağın enkazında oturup kurtarılmayı beklerler. Ancak yardım bir türlü gelmez. Bu arada radyodan da arama çabalarının sonuç vermemesi ve çok soğuk ortamda bu kadar zaman yaşamalarının artık söz konusu olamayacağı üzerine arama çalışmalarına son verildiğini duyarlar. Sıfırın altındaki soğuk bir ortamda on hafta boyunca hayatta kalma çabaları inanılmaz boyutlara ulaşır ve sonunda gençlerden üçü yardım bulmak amacıyla yola çıkarlar.
The Shining (Cinnet) / IMDB 8,4

                                    
                                    Jack Torrance (Jack Nicholson) Colorado dağlarındaki Overlook Otelinde kış bakıcısı olmayı kabul eder.Otel kışın kapalı olduğundan Jack ve ailesi uzun bir süre boyunca mekanda yanlız kalacaklardır.Medyum yetenekleri olan Torrance'ların küçük oğlu Danny (Danny Lloyd), otelde bazı kötü ruhların olduğunu hissetmeye başlar.Jack, yıllar önce karısı ve iki kızını öldüren otelin eski kış bakıcısı Bay Grady Philip Stone'nin hayaletiyle tanıştığında işler iyice değişmeye başlar.Danny, babasının bu ruhlar tarafından kontrol edildiğini ve babasının giderek çıldırdığını görmektedir.
The Shining (Cinnet) / IMDB 8,4 Jack Torrance (Jack Nicholson) Colorado dağlarındaki Overlook Otelinde kış bakıcısı olmayı kabul eder.Otel kışın kapalı olduğundan Jack ve ailesi uzun bir süre boyunca mekanda yanlız kalacaklardır.Medyum yetenekleri olan Torrance'ların küçük oğlu Danny (Danny Lloyd), otelde bazı kötü ruhların olduğunu hissetmeye başlar.Jack, yıllar önce karısı ve iki kızını öldüren otelin eski kış bakıcısı Bay Grady Philip Stone'nin hayaletiyle tanıştığında işler iyice değişmeye başlar.Danny, babasının bu ruhlar tarafından kontrol edildiğini ve babasının giderek çıldırdığını görmektedir.
Inception (Başlangıç) / IMDB 8,8

                                    
                                    Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız başlangıçı tamamlayabilirse...
Inception (Başlangıç) / IMDB 8,8 Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız başlangıçı tamamlayabilirse...
The Road (Yol) / IMDB 7,3

                                    
                                    Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor.Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır.
The Road (Yol) / IMDB 7,3 Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor.Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır.
Kalandar Soğuğu / IMDB 7,9

                                    
                                    Karadeniz'in bir köyünde hayvancılık ile geçinen, ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet'in en büyük tutkusu, dağlarda maden cevheri bulmaktır. Ancak bu uğurda büyük çaba ve zaman sarfettikten sonra artık bu umudunu tamamen kaybetmiştir. Ancak öğrendiği bir haberle hayatının ekseni başka bir noktaya kayar ve Artvin'deki boğa güreşlerine katılmak için hazırlık yapmaya başlar.
Kalandar Soğuğu / IMDB 7,9 Karadeniz'in bir köyünde hayvancılık ile geçinen, ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet'in en büyük tutkusu, dağlarda maden cevheri bulmaktır. Ancak bu uğurda büyük çaba ve zaman sarfettikten sonra artık bu umudunu tamamen kaybetmiştir. Ancak öğrendiği bir haberle hayatının ekseni başka bir noktaya kayar ve Artvin'deki boğa güreşlerine katılmak için hazırlık yapmaya başlar.
Transsiberian (Sibirya Ekspresi) / IMDB 6,7

                                    
                                    Evli ama mutsuz bir çift olan Roy ve Jessie, çalıştıkları kilise tarafından bir görev için Rusya'ya gönderilirler. Bütçeleri kısıtlı olduğu için Çin'den Rusya'ya trenle gitmeye karar veren çift; yine aynı sebepten ötürü kompartmanlarını başka bir çiftle paylaşmak zorunda kalır. Oda arkadaşları Carlos ve Abbie, ilk bakışta eğlenceli bir çift gibi gözükse de; biraz dikkatle izlendiğinde, eğlenceliden ziyade gizemli bir havaları olduğu anlaşılmaktadır...
Transsiberian (Sibirya Ekspresi) / IMDB 6,7 Evli ama mutsuz bir çift olan Roy ve Jessie, çalıştıkları kilise tarafından bir görev için Rusya'ya gönderilirler. Bütçeleri kısıtlı olduğu için Çin'den Rusya'ya trenle gitmeye karar veren çift; yine aynı sebepten ötürü kompartmanlarını başka bir çiftle paylaşmak zorunda kalır. Oda arkadaşları Carlos ve Abbie, ilk bakışta eğlenceli bir çift gibi gözükse de; biraz dikkatle izlendiğinde, eğlenceliden ziyade gizemli bir havaları olduğu anlaşılmaktadır...
Vertical Limit (Dikey Limit) / IMDB 5,9

                                    
                                    Peter ve Annie dağcılık konusunda uzman iki kardeştir.Babalarını bir kaza sonucu kaybetmelerinden sonra Annie babasına daha yakın olacağını düşündüğü için dağcılığa devam edeken,Peter fotoğrafcılığa başlamıştır.Yıllar sonra iki kardeş K2 dağının ana kampında karşılaşırlar.Annie dağa tırmanmak isteyen ünlü zenginlerden John Vaughn'un ekibindedir.Ekip tırmanışa geçtikten kısa bir süre sonra hava bozmaya başlar.Fakat vaugh geri dönme çağrılarına uymaz ve teklif ettiği para ile dağcıları ikna eder.Ancak beklenen olur ve dağcılar dağda mahsur kalır uzun süredir tırmanış yapmayan peter ekibini toplar ve başta kardeşi olmak üzere herkezi kurtarmak zorunda kalır.Ama bu kolay bir iş olmayacaktır.
Vertical Limit (Dikey Limit) / IMDB 5,9 Peter ve Annie dağcılık konusunda uzman iki kardeştir.Babalarını bir kaza sonucu kaybetmelerinden sonra Annie babasına daha yakın olacağını düşündüğü için dağcılığa devam edeken,Peter fotoğrafcılığa başlamıştır.Yıllar sonra iki kardeş K2 dağının ana kampında karşılaşırlar.Annie dağa tırmanmak isteyen ünlü zenginlerden John Vaughn'un ekibindedir.Ekip tırmanışa geçtikten kısa bir süre sonra hava bozmaya başlar.Fakat vaugh geri dönme çağrılarına uymaz ve teklif ettiği para ile dağcıları ikna eder.Ancak beklenen olur ve dağcılar dağda mahsur kalır uzun süredir tırmanış yapmayan peter ekibini toplar ve başta kardeşi olmak üzere herkezi kurtarmak zorunda kalır.Ama bu kolay bir iş olmayacaktır.
Kış Uykusu / IMDB 8,2

                                    
                                    Artık emekliye ayrılmış ve emeklilik günlerini geçirmek üzere Orta Anadolu'nun küçük bir şehrine taşınan ve burada bir otelde çalışmaya başlamış eski bir oyuncu olan Aydın'ın (Haluk Bilginer), eşi (Melisa Sözen) ve kardeşi (Demet Akbağ) ile sorunlu ilişkisini anlatan filmin çekimlerinin önemli bir kısmı Kapadokya bölgesinde yapıldı.Türk sinemasının yurtdışında en prestijli ödülleri kazanmış yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği son yapım olan Kış Uykusu'nda Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Nejat İşler gibi isimler yer alıyor. Filmde Ceylan, tıpkı bir önceki filminde olduğu gibi yine Orta Anadolu'yu kendine mekan olarak seçti.
Kış Uykusu / IMDB 8,2 Artık emekliye ayrılmış ve emeklilik günlerini geçirmek üzere Orta Anadolu'nun küçük bir şehrine taşınan ve burada bir otelde çalışmaya başlamış eski bir oyuncu olan Aydın'ın (Haluk Bilginer), eşi (Melisa Sözen) ve kardeşi (Demet Akbağ) ile sorunlu ilişkisini anlatan filmin çekimlerinin önemli bir kısmı Kapadokya bölgesinde yapıldı.Türk sinemasının yurtdışında en prestijli ödülleri kazanmış yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği son yapım olan Kış Uykusu'nda Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Nejat İşler gibi isimler yer alıyor. Filmde Ceylan, tıpkı bir önceki filminde olduğu gibi yine Orta Anadolu'yu kendine mekan olarak seçti.
30 days of Night (30 Gün Gece) / IMDB 6,6

                                    
                                    Alaska’nın ücra bir köşesindeki Barrow kasabası her kış, 30 gün boyunca, zifiri karanlığa gömülür. Çoğu kasaba sakini güneye yöneldiği için hüzünlü bir dönemdir bu. Bu kış, ortaya gizemli bir grup çıkar: Bu grup, kasabada kalan insanlarla beslenmek için son bulmayan bu karanlıktan faydalanmayı beklemektedir. Columbia Pictures’ın “30 Days of Night/30 Gün Gece” filminde, Barrow Şerifi Eben (Josh Hartnett), ayrı yaşadığı karısı Stella (Melissa George), ve sayıca gitgide azalan hayatta kalanlar grubu tekrar gün ışığına kavuşana dek ayakta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorundadırlar.
30 days of Night (30 Gün Gece) / IMDB 6,6 Alaska’nın ücra bir köşesindeki Barrow kasabası her kış, 30 gün boyunca, zifiri karanlığa gömülür. Çoğu kasaba sakini güneye yöneldiği için hüzünlü bir dönemdir bu. Bu kış, ortaya gizemli bir grup çıkar: Bu grup, kasabada kalan insanlarla beslenmek için son bulmayan bu karanlıktan faydalanmayı beklemektedir. Columbia Pictures’ın “30 Days of Night/30 Gün Gece” filminde, Barrow Şerifi Eben (Josh Hartnett), ayrı yaşadığı karısı Stella (Melissa George), ve sayıca gitgide azalan hayatta kalanlar grubu tekrar gün ışığına kavuşana dek ayakta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorundadırlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >