Afrika'ya aşık fotoğrafçı Gökhan Emre Akıl

Fotoğrafçı Gökhan Emre Akıl, kendi imkanlarıyla 80 ülkeye gitti, yüzlerce insanın hayatını fotoğrafladı. Kaleme aldığı "Ruhun Rengi Olmaz" kitaptan elde edilen geliri de yine Afrika için kullanacak.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde okuyan 26 yaşındaki Gökhan Emre Akıl, tam bir fotoğraf tutkunu. Posta kutularına broşür dağıtarak kazandığı parayla ilk makinesini alan Akıl,şu an profesyonel bir fotoğrafçı.

Bugüne kadar 80 ülkeyi gezip fotoğraflayan Akıl'ın aklı ve yüreğini en çok Afrika etkilemiş. 9 kere Afrika'ya giderek çektiği fotoğraflarla birçok sergi açan Akıl, sergilerden elde ettiği tüm gelirleri ise bir yardım faaliyetine dönüştürerek Afrikalılara ulaştırıyor.
Ruhun Rengi Olmaz
Tanıştığı ve hikayesini öğrendiği bu insanların hayatları sadece sergilerle kısıtlı kalmasın diye 'Ruhun Rengi Olmaz' isimli bir de kitap çıkaran Akıl, "Afrikalıların çektiğim fotoğraflarından bu zamana kadar birçok sergi yaptım. Bunun sebebi ise kendimi onlara karşı borçlu hissetmemden dolayı. Son olarak bir kitap çıkardım. Afrika'da 9 yıldır çektiğim en etkileyici fotoğrafları hikayeleriyle birlite verdim. Karanlık kıtanın parlayan gözlerinin hikayesini herkes bilsin istiyorum" diyor.
Ruhun Rengi Olmaz Tanıştığı ve hikayesini öğrendiği bu insanların hayatları sadece sergilerle kısıtlı kalmasın diye 'Ruhun Rengi Olmaz' isimli bir de kitap çıkaran Akıl, "Afrikalıların çektiğim fotoğraflarından bu zamana kadar birçok sergi yaptım. Bunun sebebi ise kendimi onlara karşı borçlu hissetmemden dolayı. Son olarak bir kitap çıkardım. Afrika'da 9 yıldır çektiğim en etkileyici fotoğrafları hikayeleriyle birlite verdim. Karanlık kıtanın parlayan gözlerinin hikayesini herkes bilsin istiyorum" diyor.
Her şey onlar için
Kitabından elde ettiği geliri de yine Afrikalılara ayıran Akıl, "Aslında bu kitabın bir geliri yok. Ben kitabı kendi çabalarımla çıkardığım için telif hakkını yayınevine devrettim. Yayınevinin bana hediye ettiği belli sayıdaki kitapları imza günümde sattım. Afrika'ya gittiğimde onlar için harcayacağım" diyor.
Her şey onlar için Kitabından elde ettiği geliri de yine Afrikalılara ayıran Akıl, "Aslında bu kitabın bir geliri yok. Ben kitabı kendi çabalarımla çıkardığım için telif hakkını yayınevine devrettim. Yayınevinin bana hediye ettiği belli sayıdaki kitapları imza günümde sattım. Afrika'ya gittiğimde onlar için harcayacağım" diyor.
Hissettiklerimi fotoğrafladım
İnsanların yaşamlarının fotoğraflanarak belgelenmesi taraftarı olan fotoğrafçı Gökhan Emre Akıl, bunu fotoğraflayarak yapıyor. Bugüne kadar gittiği ülkelerde fotoğraf çekmeden önce insanlarla birlikte yaşayan Akıl, "Hayatım boyunca tüm insanlara aynı göz hizasından baktım. Insanların fotoğraflarını uzaktan çekmedim bizzat yanına giderek önce ismini sordum ve arkadaş oldum. İnsanlar fotoğraflardan etkilensin diye çekmedim. Sadece gördüklerimi ve hissetiklerimi çektim" diyor.
Hissettiklerimi fotoğrafladım İnsanların yaşamlarının fotoğraflanarak belgelenmesi taraftarı olan fotoğrafçı Gökhan Emre Akıl, bunu fotoğraflayarak yapıyor. Bugüne kadar gittiği ülkelerde fotoğraf çekmeden önce insanlarla birlikte yaşayan Akıl, "Hayatım boyunca tüm insanlara aynı göz hizasından baktım. Insanların fotoğraflarını uzaktan çekmedim bizzat yanına giderek önce ismini sordum ve arkadaş oldum. İnsanlar fotoğraflardan etkilensin diye çekmedim. Sadece gördüklerimi ve hissetiklerimi çektim" diyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >