Afrin teröristlerden temizleniyor

TSK'ya ait uçaklar Afrin'i bombalıyor. Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birlikler, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara girdi. TSK operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor.

TSK’nın terör örgütlerini temizlemek amacıyla başlattığı Afrin Harekatı devam ediyor. Harekat başladıktan kısa bir süre sonra Rus askerleri Afrin’den çekildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı "Rus askerlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla Afrin’deki Rus askerleri Tel Rıfat’a sevk edildi" ifadelerini kullandı. Rusya Savunma Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada ise ABD’ye sert tepki gösterdi. Rusya Savunma Bakanlığı “Pentagon, Suriye’deki ABD yanlısı silahlı gruplara modern silahlar temin ederek provokatif adımlar attı. ABD'nin Suriye'de attığı sorumsuz adımlar nedeniyle ülkedeki çözüm süreci ve Cenevre süreci tehdit altında giriyor." ifadelerini kullandı.

Bütün camilerde Fetih Suresi okunacak

Zeytin Dalı harekatıyla ilgili bir başka açıklama da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptı. Erbaş “Bu akşam bütün camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir” dedi.

Sivilleri durdurmak için yolu kapattı

Sivilleri canlı kalkan yapan terör örgütü PYD/PKK, Afrin'den çıkmak isteyen sivilleri durdurmak için Esed rejimiyle anlaşarak Halep'e giden yolu kapattı. El Kus kontrol noktasında PYD/PKK'lı teröristler tarafından Afrin'i terk etmeye çalışan sivillere ateş açıldı.

PKK/PYD'nin silah deposu imha edildi

TSK topçu bataryalarının Afrin'e yönelik üç koldan atışları sürekli olarak devam ediyor. Aynı zamanda Afrin'in kuzeyindeki Bülbül nahiyesinde çatışmalar yaşanıyor. TSK, terör örgütü PKK/PYD'nin silah deposunu imha etti. 72 savaş uçağıyla gerçekleştirilen operasyonda, ABD'nin PYD'li teröristlere verdiği silahlar büyük patlamaya neden oldu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >