Afrin'de taş süsü verilmiş mayın bulundu

Afrin'de taş süsü verilmiş mayın bulundu
Afrin'de taş süsü verilmiş mayın bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu sırasında PYD/PKK'lı teröristlerce yerleştirilmiş ve taş süsü verilmiş mayınlar ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye’nin Afrin bölgesinde PYD/PKK'ya mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı”na katılan askerler, taş süsü verilmiş mayın buldu.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı askerler ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri Afrin’e yönelik düzenlenen operasyon 11. gününe girdi.

Askerlerin dikkatli şekilde yaptığı temizlikte birbirinden ilginç el yapımı patlayıcılar (EYP) ele geçirildi. Askerlerin dikkati sonucunda teröristlerin taş süsü verdikleri ve köpük içerisine yerleştirdiği mayın ele geçirildi. Askerlerin dikkati sayesinde ele geçirilen mayın imha edildi.

TSK: Zeytin Dalı Harekatı'nda sadece teröristler hedef alınıyor

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'nda sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirtildi. Ayrıca açıklamada, napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmatın kullanılmadığı da belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >