Ağaç kabuğunda bulduğu sincaplara şefkatle bakıyor: Anne olarak ilk beni gördüler

Elazığlı İdris Başpınar 1,5 yıl önce ağaç kabuğunda üç tane sincap bularak bakımlarını üstlendi.
Elazığlı İdris Başpınar 1,5 yıl önce ağaç kabuğunda üç tane sincap bularak bakımlarını üstlendi.

Elazığ'da yaşayan İdris Başpınar isimli bir vatandaş 1,5 yıl önce ağaç kabuğunda üç tane sincap yavrusu buldu. Leydi, Paşa ve Doğa adını verdiği yavru sincapların bakımını üstlenen Başpınar,"Gözlerini açtıklarında anne olarak ilk beni gördüler"dedi.

Yukarı İçme Mahallesi'nde yaşayan Başpınar, 1,5 yıl önce bahçede gezerken ağzında sincapla hızla kaçan bir sansara rastladı. Başpınar bir süre sonra bir ağaç kovuğundan ses geldiğini fark etti. Ağaç kovuğunda yeni doğmuş üç sincap yavrusu gören Başpınar, annesiz kalan yavruları evine getirerek bakımını üstlendi.

Başpınar, süt, fındık, fıstık ve ceviz ile beslediği sincap yavrularına Leydi, Paşa ve Doğa adını verdi. Başpınar, 1,5 yıl özenle baktığı ve büyüttüğü sincapları daha sonra doğaya bıraktı. Erkek sincaplar doğaya adapte olurken Leydi annesi gibi gördüğü Başpınar'a geri döndü.

Leydi'ye, babasının işlettiği kıraathanede ağaç kütüklerinden hazırladığı yuvada gözü gibi bakan Başpınar'ın sincap ile dostluğunu görenler hayranlık duyuyor.

'Montumun iç cebine saklıyordum'

Başpınar yaptığı açıklamada, anneleri sansar tarafından kaçırılan, doğada tesadüfen bulduğu sansar yavrularına 1,5 yıl baktığını, ilk 6 ay boyunca yavruları inek ve keçi sütü ile beslediğini söyledi.

Sincapları ağaç kovuğunda bulduğunda henüz gözlerini dahi açmadıklarını dile getiren Başpınar, "Gözlerini açtıklarında anne olarak ilk beni gördüler." dedi.

Başpınar, sincapları evladı gibi gördüğünü anlatarak, "Montumun iç cebinde saklıyor, çarşıda, pazarda onlarla birlikte geziyorduk. Omzuma, başımın üstüne çıkıyorlardı. Beni bırakıp da bir yere gitmez ya da kaçmazlardı. Caddede insanlar beni sincaplarla gördüklerinde şaşırıyorlardı. 'Bu nasıl bir dostluk, bize satar mısın?' diyorlardı" diye konuştu.

İdris Başpınar.
İdris Başpınar.

'Leydi beni terk etmedi'

Başpınar, sincaplar büyüdüğünde rahat etmeleri için babasının iş yerinde ağaç kovuklarından onlar için doğal yaşam alanı oluşturduğunu anlattı.

Çok bağlandığı sincapları doğada özgürce yaşamak isteyebileceklerini düşünerek, bir süre sonra doğaya bırakmaya karar verdiğini ifade eden Başpınar, "2 erkek yavru doğaya bıraktığımda uyum sağlayıp, gitti. Kızımız Leydi ise tekrar dönüş yaptı, gitmiyor. Diğerleri doğal yaşama alıştı. Ancak Leydi beni terk etmedi. Şu an hayatından gayet memnun." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >