Agresif hindiler bir mahalleyi canından bezdirdi: Herkesi gagalıyorlar

Hindiler bir mahalleyi istila etti
Hindiler bir mahalleyi istila etti

ABD'nin Massachusetts eyaletinde hindiler bir caddeyi ele geçirdi. Woburn'daki Nashua Caddesi'nde dolaşan 5 hindi bölge sakinlerini kovalıyor, arabaları gagalıyor.

Woburnlu Meaghen Tolson, Kevin adını verdiği hindinin ilk kez iki yıl önce bahçesinde ortaya çıktığını söyledi. Bunun ardından diğer hindiler geldi.

Sürü, genellikle gündoğumuyla günbatımında yemek için ortaya çıkıyor. Bu esnada biraz kargaşaya da neden oluyor. Tolson, en saldırgan hindinin Kevin olduğunu söyledi:

Kevin'in onları biraz galeyana getirdiğini düşünüyorum. Kevin ‘Hadi insanları kovalayalım' diyor ve diğerleri de 'Hadi yapalım' cevabını veriyor gibi.


Komşular araçlarından inemiyor

Tolson, araçtan inmek istediğinde önce başka bir kapıyı açtığını, hindiler o tarafa gittiğinde yanındaki kapıyı açıp eve kaçtığını açıkladı.

Bölge sakinlerinden April Drolette, hindilerin genellikle bir komşusunun aracının yanına gittiğini ve bu yüzden kadının evden çıkmak istediğini belirtti:

Benim de aracımdan çıkamadığım ve ailemi aramak zorunda kaldığım zamanlar oldu.

Hindiler neden saldırıyor?

Eyaletin yaban hayatından sorumlu kurumu MassWildlife, bu agresifliğin zaman içinde geliştiğini ve insanların hayvanları beslediği zaman ortaya çıktığını bildirdi. Buna göre kuşlar insanlara alıştıkça, onları sürülerinin bir parçası olarak görüyor. İnsanlar üzerinde hakimiyet kurmak için de gagalama veya kovalama davranışını sergiliyor. Araçlaraysa, yansımalarını gördükleri için saldırıyor.

Yetkililer, insanlara hayvanları beslememe çağrısı yaptı. Saldırgan bir hindiyle karşılaşanların, bir şemsiyeyle hayvanı korkutup kendisini koruması gerektiği bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >