Ağrı’da kuduz köpek dehşeti

Ağrı'nın Ballıbostan köyünde kuduz köpeğin saldırına uğrayan iki kişiden biri yaşamını yitirdi.
Ağrı'nın Ballıbostan köyünde kuduz köpeğin saldırına uğrayan iki kişiden biri yaşamını yitirdi.

Ağrı'nın Ballıbostan köyünde kuduz köpeğin saldırına uğrayan iki kişiden biri yaşamını yitirdi.

Ağrı merkeze bağlı Ballıbostan köyünde kuduz köpeğin saldırısına uğrayan 2 kişiden biri öldü.

Ağrı merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan Ballıbostan köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan 2 çocuk babası 44 yaşındaki Ahmet Yıldız, 3 Temmuz günü akşam saatlerinde dışarıya çıkarken kuduz köpeğin saldırısına uğradı.

Köpeğin saldırısında yüzü parçalanan Ahmet Yıldız, yakınları tarafından Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir süre sonra taburcu edilen ve ardından 25 Temmuz’da köyde rahatsızlanan Ahmet Yıldız, Ağrı’dan Erzurum’a sevk edildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Ahmet Yıldız, önceki gün hayatını kaybetti. Yıldız’ın cenazesi dün köy mezarlığına getirilerek defnedildi.

Ahmet Yıldız için köyde taziye çadırı kurulurken, köpeğin ısırdığı Muhammet Polat’ın tedavisi devam ediyor.

Ağabeylerini kaybettikleri için çok üzgün olduklarını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını dile getiren Yusuf Yıldız, kuduz köpeğin köye korku saldığını ve köylülerin akşam dışarıya çıkamadıklarını söyledi.

Köyde sokak lambalarının bulunmadığını geceleri köyün karanlığa gömüldüğüne dikkat çeken Yıldız, vatandaşların korku ile yaşadıklarını dile getirdi. Kuduz köpeğin yakalanamadığını ifade eden Yıldız, “Ağabeyim 3 Temmuz günü akşam saatlerinde tuvalete çıkmak için dışarı çıktığında nereden geldiğini bilmediğimiz bir köpek tarafından ısırılıyor.

Ağabeyimin yüzü parçalandığı için hemen hastaneye götürdük. Ağrı Devlet Hastanesi’ne getirdik ve tek iğne yapıldı ve bu iğne hiçbir işe yaramadı. Bizlere de Erzurum’da aşı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >