Ağustos sebzeleriyle yapılabilecek 9 lezzetli tarif

Mevsim sebzeleri mutfağınıza sağlık getiriyor

Yılın neredeyse en sıcak ayı olan Ağustos, sebze ve meyvenin en bol olduğu dönemlerden biri. Domates, patlıcan, bamya, taze fasulye, barbunya, börülce, dolmalık biber, yeşil biber, mürdüm eriği, üzüm, kırmızı erik, kayısı, incir, şeftali, kavun, karpuz, vişne, sarı kiraz, böğürtlen ve daha sayamadığımız çok sayıda sebze ve meyveye dalından yeni koparılmış kadar taze ulaşmak mümkün. Sebze ve meyve tüketmek sağlıklı bir yaşamın yollarından olduğu gibi, bu sebzeleri zamanında tüketmek de sağlıklı bir hayatın gerekliliği. Yılın hangi ayında olursanız olun, tükettiğiniz sebzelerin o mevsime ait olup olmadığını iyi araştırın. Sizin için Ağustos'un çeşitli sebze meyveleriyle yapılabilecek 9 tarif derledik.
Biber dolması

                                    
                                    
                                    Kırmızı, yeşil; zeytinyağlı kıymalı fark etmez. Siz yeter ki, mevsimin sebzesi dolmalık biberi ay boyunca doya doya kullanın. Dolmalık biberlerin içini dilerseniz kıymayla, pirinçle doldurup kaynatın; dilerseniz yeşil salatanızın içine doğrayın.
Biber dolması Kırmızı, yeşil; zeytinyağlı kıymalı fark etmez. Siz yeter ki, mevsimin sebzesi dolmalık biberi ay boyunca doya doya kullanın. Dolmalık biberlerin içini dilerseniz kıymayla, pirinçle doldurup kaynatın; dilerseniz yeşil salatanızın içine doğrayın.
Kabak ve soğan uyumu

                                    
                                    
                                    Sağlıklı bir öğün olması adına kabakları dilimledikten sonra fırınlayabilirsiniz. Ben kızartma severim diyenler için, kızartma da farklı bir öneri; ancak yağı sızdırmayı unutmayın. Sevdiğiniz sebzelerden birkaçını kabağın üzerine ilave edebilirsiniz; soğan, salatalık, domates ve dilediğiniz her şey. Arzuya göre üzerine yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz.
Kabak ve soğan uyumu Sağlıklı bir öğün olması adına kabakları dilimledikten sonra fırınlayabilirsiniz. Ben kızartma severim diyenler için, kızartma da farklı bir öneri; ancak yağı sızdırmayı unutmayın. Sevdiğiniz sebzelerden birkaçını kabağın üzerine ilave edebilirsiniz; soğan, salatalık, domates ve dilediğiniz her şey. Arzuya göre üzerine yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz.
Susamlı akşam salatası 

                                    
                                    
                                    Salatalık, neredeyse her mevsim buzdolaplarının baş köşesinde. Bu nedenle bu lezzeti evinizde yapmanız oldukça kolay. İnce ince dilimlediğiniz salatalıkların üzerine fesleğen, nane ilave ederek servis edebilirsiniz. Akşam yemeklerinizin yanında harika bir yaz salatası olacak bu lezzeti susam ya da çörek otuyla da süsleyebilirsiniz.
Susamlı akşam salatası Salatalık, neredeyse her mevsim buzdolaplarının baş köşesinde. Bu nedenle bu lezzeti evinizde yapmanız oldukça kolay. İnce ince dilimlediğiniz salatalıkların üzerine fesleğen, nane ilave ederek servis edebilirsiniz. Akşam yemeklerinizin yanında harika bir yaz salatası olacak bu lezzeti susam ya da çörek otuyla da süsleyebilirsiniz.
Kırmızı pancar salatası

                                    
                                    
                                    Kırmızı pancar salatasını dilerseniz öğle yemeği yanında, dilerseniz ikindi çayı atıştırmalıklarının yanında servis edebilirsiniz. Ceviz, taze soğan, kuru üzümle harmanlayabileceğiniz gibi; yoğurt ve sarımsak da tercihiniz olabilir.
Kırmızı pancar salatası Kırmızı pancar salatasını dilerseniz öğle yemeği yanında, dilerseniz ikindi çayı atıştırmalıklarının yanında servis edebilirsiniz. Ceviz, taze soğan, kuru üzümle harmanlayabileceğiniz gibi; yoğurt ve sarımsak da tercihiniz olabilir.
Tavuk dolusu bir lezzet

                                    
                                    
                                    Bu lezzet, yalnız başına karnınızı doyurmaya yetecek türden zengin. İşiniz oldukça kolay; tavukları haşlayıp didikleyin. Ardından sırasıyla yeşil sebzeleri doğrayın, dilerseniz mısır ve ceviz de ilave edin. Harika bir salata olacağından şüphe yok.
Tavuk dolusu bir lezzet Bu lezzet, yalnız başına karnınızı doyurmaya yetecek türden zengin. İşiniz oldukça kolay; tavukları haşlayıp didikleyin. Ardından sırasıyla yeşil sebzeleri doğrayın, dilerseniz mısır ve ceviz de ilave edin. Harika bir salata olacağından şüphe yok.
Nane kokulu karpuz salatası

                                    
                                    
                                    Mevsimin en sevilen meyvelerinden karpuz ile harikalar yaratmanız mümkün. İsteğinize göre her türlü salataya karpuz dilimleri ekleyebilirsiniz. Domates, salatalık, soğan, bol nane, ince kıyılmış maydanoz ve yakışacağını düşündüğünüz her türlü sebzeyi ekleyebilirsiniz.
Nane kokulu karpuz salatası Mevsimin en sevilen meyvelerinden karpuz ile harikalar yaratmanız mümkün. İsteğinize göre her türlü salataya karpuz dilimleri ekleyebilirsiniz. Domates, salatalık, soğan, bol nane, ince kıyılmış maydanoz ve yakışacağını düşündüğünüz her türlü sebzeyi ekleyebilirsiniz.
Tarçın kokulu üzümlü kek

                                    
                                    
                                    Tatlı olmazsa olmaz diyorsanız, mevsimin ikindi çayına özel üzümlü kek yapabilirsiniz. Kolay bir ev kekinin içine mevsimin popüler meyvelerinden üzüm, incir, kayısıyı ekleyin; ardından bir miktar tarçın ilave edin. Kekiniz pişerken etrafa yayılan mis kokular duyar gibiyiz.
Tarçın kokulu üzümlü kek Tatlı olmazsa olmaz diyorsanız, mevsimin ikindi çayına özel üzümlü kek yapabilirsiniz. Kolay bir ev kekinin içine mevsimin popüler meyvelerinden üzüm, incir, kayısıyı ekleyin; ardından bir miktar tarçın ilave edin. Kekiniz pişerken etrafa yayılan mis kokular duyar gibiyiz.
Meyve şöleni

                                    
                                    
                                    Kavun, karpuz, çilek, limon dilediğiniz her türlü meyveyi kullanabileceğiniz bu lezzet, yaz mevsiminde içinizi serinletecek dondurmanın ev yapımı versiyonu. Tercih ettiğiniz meyveleri mutfak robotuna atıp püre haline getirdikten sonra minik plastik kaplara doldurup dondurmanız gerekiyor. Özellikle meyve yemeyi sevmeyen çocuklara meyveleri yedirmenin en kolay yolu, meyve şöleni lezzetinden geçiyor.
Meyve şöleni Kavun, karpuz, çilek, limon dilediğiniz her türlü meyveyi kullanabileceğiniz bu lezzet, yaz mevsiminde içinizi serinletecek dondurmanın ev yapımı versiyonu. Tercih ettiğiniz meyveleri mutfak robotuna atıp püre haline getirdikten sonra minik plastik kaplara doldurup dondurmanız gerekiyor. Özellikle meyve yemeyi sevmeyen çocuklara meyveleri yedirmenin en kolay yolu, meyve şöleni lezzetinden geçiyor.
Yaban mersini suyu

                                    
                                    
                                    Yemek, tatlı var da içecek bir şeyler yok mu demeyin; sizin için harika bir ev yapımı tarif hazırladık. Yaban mersini, böğürtlen, frambuaz, çilek ve kırmızı sevdiğiniz meyveleri çekirdeklerinden ayırıp mutfak robotundan geçirin. Servise hazırlamadan önce, dilerseniz bir tülbent yardımı ile süzün.
Yaban mersini suyu Yemek, tatlı var da içecek bir şeyler yok mu demeyin; sizin için harika bir ev yapımı tarif hazırladık. Yaban mersini, böğürtlen, frambuaz, çilek ve kırmızı sevdiğiniz meyveleri çekirdeklerinden ayırıp mutfak robotundan geçirin. Servise hazırlamadan önce, dilerseniz bir tülbent yardımı ile süzün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >