Ahmet Arslan: İnternet ortamında düzgün Türkçe kullanımının takipçisi olacağız

BTK doğru Türkçe
BTK doğru Türkçe

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, internet ortamında düzgün Türkçe kullanımının takipçisi olacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sosyal medyada Türkçe'nin doğru kullanımına ilişkin çağrısı üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet ortamında düzgün Türkçe kullanımının takipçisi olacaklarını söyledi.

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya organları başta olmak üzere internet ortamında kullanılan Türkçe'nin önemli oranda bozulduğuna dikkati çekerek, son dönemde iyice artan bozulma nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da konuyla ilgili endişelerini dile getirdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "internet ortamında dil suikastına maruz kalıyoruz. Ne yazık ki bunu da kendi insanımız yapıyor.", Başbakan Yıldırım'ın da "dilimiz değerlerimizin taşıyıcısı, milli kimliğin sembolü. Bu nedenle Türkçemizin değerini daha iyi bilmemiz gerekiyor." sözlerini anımsatan Arslan, özellikle son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla "sosyal medya dili" olarak adlandırılabilecek bozuk Türkçe'nin gençler arasında geçerli bir yazı ve iletişim diline dönüştüğünü anlattı.

"Bakanlık olarak Türkçemizi doğru kullanmak adına bir kampanya başlattık. Artık internet ortamında düzgün Türkçe kullanımının takipçisi olacağız." diyen Arslan, "Dilimizi korumak kültürümüzü korumaktır. Bu nedenle Türkçe'nin korunmasını, milli bir mesele olarak ele alıyoruz." şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >