Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından proje gibi proje: Yoksul ailelere ücretsiz internet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yaklaşık 300 bin aileye, Aralık ayı sonunda ücretsiz internet sağlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işbirliği ile gerçekleştirilen 'ücretsiz internet' uygulaması sonunda hayata geçiriliyor. İlk tohumları yaklaşık 1 yıl önce atılan proje, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun 11 Şubat 2016 kararı ile hayata geçirilecek.

Proje ile geliri düşük ailelerin teknolojinin sağladığı imkanlardan faydalanabilmesi ve sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak güncel teknolojilerden herkesin eşit şartlarda faydalanabilmesi amaçlanıyor. Bu destek ile özellikle yoksul durumdaki çocukların "merdiven altı" olarak tabir edilen, onları kötü alışkanlıklara yönelten ruhsatsız internet kafelerden korunması da amaçlanıyor.

Bu destekten kimin faydalanacağı konusunda temel kıstas ailelerin gelir düzeyi olacak. Güvenli internet kapsamında gerçekleştirilecek projede aile koruma şifresi ve kota uygulanacak. İlk etapta 250-300 bin yoksul ailenin faydalanması öngörülen proje için tam 40 milyon TL kaynak ayrıldı.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >