Ailesinin öldü zannettiği balıkçı depremden korkup denize açılmış

​Ege Denizi’nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği saatlerde denizde olan ve ailesinin öldüğünü zannettiği balıkçı Hasan Sağlam’ın, denizin daha “güvenli” olduğu düşüncesiyle karaya çıkmadığı anlaşıldı.
​Ege Denizi’nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği saatlerde denizde olan ve ailesinin öldüğünü zannettiği balıkçı Hasan Sağlam’ın, denizin daha “güvenli” olduğu düşüncesiyle karaya çıkmadığı anlaşıldı.

Ege Denizi’nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği saatlerde denizde olan ve ailesinin öldüğünü zannettiği balıkçı Hasan Sağlam’ın, denizin daha “güvenli” olduğu düşüncesiyle karaya çıkmadığı anlaşıldı.

Ege Denizi’nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği sırada denizde olan ve ailesinin kendisinden haber alamayıp öldüğünü zannettiği balıkçı Hasan Sağlam’ın, denizin daha “güvenli” olduğu düşüncesiyle karaya çıkmadığı anlaşıldı.

Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 30 yıldır balıkçılık yapan Hasan Sağlam (59), depremin meydana geldiği gecenin öncesinde denize açıldığını belirterek, “Balığa çıktığımı bilen ailem dalgaların beni yuttuğunu, öldüğümü düşünmüş. Haber verdikleri Sahil Güvenlik beni bulup deprem olduğunu söyledi” dedi.

Denizde sarsıntıyı hissettiğini ancak önemsemediğini, depremin suda kendisine zararı olmayacağını düşündüğünü vurgulayan Sağlam, “Salladı gitti, bana zararı olmadı, olan karadakilere oldu. Denizin ortasında kahvaltı yapıp yola çıktım. Balık tutmanın sevinciyle döndüğümde iskele yıkılmış, kayıklar denizin ortasındaydı. O zaman depremin büyüklüğünü anladım” ifadesini kullandı.

Muğla’nın Gökova Körfezi’nde 2 gün önce meydana gelen 6.6’lık depremin ardından Bodrum ve Datça’da hayat normale döndü.

Tsunami etkisi yapan büyük depremin ardından bölgede gün boyu büyüklüğü 2 ile 4.9 arasında değişen 250’ye yakın deprem yaşandı. Bodrum’da dün akşam da saat 20.09 ve 20.25’te 4.6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Vatandaşlar, panikle sokaklara fırladı.

Can kaybı ve ciddi bir maddi hasarın olmadığı deprem sonrası tatilcilerin bir kısmı bavullarını toplayarak Bodrum ve Datça’dan ayrılırken, turistlerin önemli bir bölümü eğlenmeye ve tatile devam etti.

Gündelik hayatın normal akışına döndüğü 2 ilçede kalanlar yine de tedbiri elden bırakmadı. Vatandaşlardan bazıları evlerinin önüne battaniye ve yatak atarak, bazıları ise sahillerde sabahladı.

Öte yandan depremin en fazla etkilediği merkezlerden olan Bodrum’da temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından oluşan tsunaminin vurduğu Gümbet sahilinde zarar gören ve denizde üst üste yığılan tekneler, vinçler yardımıyla karaya çekildi. Belediye ekipleri sahillerde temizlik yaptı. Valilik, AFAD ve emniyet görevlileri, zarar tespit çalışmalarına başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >