AIPA Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’nin en kapsamlı yapay zekâ zirvesini düzenliyoruz

AI [Tomorrow Summit]
AI [Tomorrow Summit]

Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, AIPA’nın şubat ayında birinci yılını kutladığını belirterek “AIPA yapay zekanın konuşulduğu her platformda olacak. Mart ayında Türkiye’nin en kapsamlı yapay zekâ zirvesi olan AI [Tomorrow Summit]’i düzenliyoruz” diye konuştu.

Küçükşabanoğlu, AIPA’nın 1. yıldönümü vesilesiyle AA muhabirine yapay zekâ alanındaki çalışmalarına ve 11 Mart’ta düzenleyecekleri AI [Tomorrow Summit] etkinliğine” ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’nin en kapsamlı yapay zekâ zirvesi"

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın duyurduğu “Türkiye Yapay Zekâ Stratejileri”ni desteklemek, yapay zekâ üzerine kamu, özel sektör, akademi ve girişimcilik dünyasında farkındalık oluşturmak üzere faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Küçükşabanoğlu, “AIPA yapay zekanın konuşulduğu her platformda olacak. Mart ayında Türkiye’nin en kapsamlı yapay zekâ zirvesi olan AI [Tomorrow Summit]’i düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Küçükşabanoğlu, 11 Mart 2022’de düzenlenecek zirveye yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım olacağının altını çizerek, son dönemde yapay zekâ ve teknoloji alanında popüler konular olan metaverse, nft, akıllı şehirler gibi konuları da ele alacaklarını bildirdi.

Sağlıktan güvenliğe, Avrupa Birliği (AB) ve dijitalleşmeden, yapay zekanın geleceği, startuplar, ekonomi, hukuk ve etiğe kadar birçok başlıkta oturumlar düzenleyeceklerini belirten Küçükşabanoğlu, oturumların ardından AITS Awards adıyla ödüller verileceğinin ve bu ödüllerin sahiplerinin tespitinde yapay zekadan yararlanılacağının altını çizdi.

Zafer Küçükşabanoğlu
Zafer Küçükşabanoğlu

"Türkiye’de yapay zekâ çalışmalarına öncülük etmiş Cahit Arf adına özel ödül verilecek"

Küçükşabanoğlu, “AITS Awards ödüllerine ek olarak jüri özel ödülleri ve Türkiye’de yapay zekâ alanında çalışmalara öncülük etmiş Ord. Prof. Dr. Cahit Arf adına da özel ödül takdim edeceğiz” dedi.

“Geleceği konuşan bir zirve olarak AI [Tomorrow Summit]’te ülkemizdeki en başarılı kişi ve kurumları bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, başarısı kanıtlanmış yapay zekâ temelli çalışmaların yeni trendler ışığında ele alınacağı interaktif bir platform oluşturmak.” Diyen Küçükşabanoğlu, iş birliği yaptıkları Kuantum Araştırma’nın yapay zekâ destekli sistemleriyle firmaların yapay zekâ kullanımını yapay zekâ yoluyla ölçerek ödüllerin sahiplerini belirleyeceklerini ifade etti.

"Yapay zekâ alanında yerli ve yabancı duayen isimler zirvede yer alacak"

Küçükşabanoğlu, “Geleceği insanlık adına daha yaşanabilir, kolay ve etkili kılması için üretilen bu teknolojiyi, tüm alanlara sirayet eden ve edecek olan etkileri, sorunları, çözümleri ve hazırlıkları temelinde en ince detaylarıyla konuşmak üzere kurguladığımız AI [Tomorrow Summit], 11 Mart 2022’de çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Bu zirve, içeriği ve alanındaki yerli yabancı duayen konuklarıyla Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek zirvesi olma özelliğini taşıyacak” diye konuştu.

Etkinliğin açılışında ve oturumlarda çok özel konukları ağırlayacaklarını belirten Küçükşabanoğlu, “AI [Tomorrow Summit]’in açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanımız Dr. Ali Taha Koç ile yapacağız. Dışişleri Bakan Yardımcımız ve Avrupa Birliği (AB) Başkanımız Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısımız Özgül Özkan Yavuz, Sağlık Bakan Yardımcımız Dr. Şuayip Birinci, Aselsan Genel Müdürümüz Prof. Dr. Haluk Görgün, Roketsan Genel Müdürümüz Murat İkinci, Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ile CerebrumTech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul gibi kıymetli isimlere ek olarak yurt dışından yapay zekâ alanında çok önemli isimler olan Carnegie Mellon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Zimmerman, UNESCO Uluslararası Yapay Zeka Araştırma Merkezi (IRCAI) Direktörü Prof. Dr. John Shawe-Taylor, Avrupa Komisyonu İletişim, Ağlar, İçerik ve Teknoloji Genel Müdürü Dr. Roberto Viola, Wi.Plat Kurucusu ve CEO’su Sanghoon Cha ile Massachusetts Amherst Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ulusal Dijital Devlet Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Jane Fountain’ı ağırlayacağız.” dedi.

Zirveye devlet kurumları, üniversiteler ve sektörden yoğun destek

Küçükşabanoğlu, birçok kurum, kuruluş ve üniversitenin AI [Tomorrow Summit] zirvesine destek olmak için seferber olduğunu dile getirerek, “Destekçilerimiz arasında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, resmi partnerlerimiz olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye yapay zekâ (AI) ekosistemine katkıda bulunmak, bu alana ilgi duyan ve yatırım yapacak olan karar vericileri biraraya getirerek katma değer sağlayacak bir etki ağı kurmayı amaçlayan AI [Tomorrow Summit]’in, konuşmacıları ve program detayına zirvenin web sitesi olan aitomorrowsummit.com’dan ulaşılabiliyor.

Çevrimiçi ve ücretsiz olarak düzenlenecek zirve, iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, teknoloji şirketleri, STK temsilcileri, medya mensupları, öğrenciler ve yapay zekaya ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor.

Zirve’nin 2023 yılında ise yurt dışında yapılması planlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >