Airbnb'den konut sektörüne bir atak daha: 2019'da ev satacaklar

Airbnb'nin kurucu ortağı ve strateji yöneticisi Nathan Blecharczyk.
Airbnb'nin kurucu ortağı ve strateji yöneticisi Nathan Blecharczyk.

İnternet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sağlayan Airbnb, 2019 yılında devrim niteliğinde bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Konut sektöründe atak yapmak isteyen Airbnb, dünya genelinde 5 milyondan fazla kiralık ev hizmetinden sonra şimdi de konut satışlarına başlıyor. 38 milyar dolar değeri olduğu tahmin edilen şirketin kurucuları kendilerine şu soruyu soruyor, "Sırada ne var?".

Dünya genelinde ev paylaşımını başlatarak yaklaşık 38 milyar dolarlık değere ulaşan Airbnb, 5 milyon adetten fazla konutu kiralayarak küresel bir ağ oluşturmayı başardı.

Şirketin kurucularından Joe Gebbia'nın, 2016'da Airbnb'nin borsaya girmesinin ardından, şirket için yeni ürün ve hizmetler geliştirilmesi yönünde adımlar atması bekleniyordu.

Gebbia'nın, Airbnb’yi geliştirme adına sadece konut sağlayan şirket değil, konutları üreten şirket olmak istediği öğrenildi.

Airbnb, konut kiralayarak başladığı sektörde 38 milyar dolarlık değere ulaştı.
Airbnb, konut kiralayarak başladığı sektörde 38 milyar dolarlık değere ulaştı.

Airbnb'den yapılan basın açıklamasına göre, “Evleri inşa etme ve paylaşmanın yeni yollarını tasarlama ve prototip oluşturma çabası” olarak adlandırılan 'Backyard' adlı yeni bir girişim duyuruldu.

Bu açıklamanın içeriği ise Airbnb'nin gelecek yıldan itibaren bina satmaya başlayacağı anlamına geliyor.

Backyard ismi tanıdık gelebilir

“Backyard” ismi, Airbnb'nin merkez binasının arkasında bulunan küçük evler için de kullanılıyor. Haberi alanlar, şirketin ilk başta o evlerden üreteceğini düşünmüştü.

Airbnb'nin kurucularından Joe Gebbia
Airbnb'nin kurucularından Joe Gebbia

Fast Company isimli internet sitesinin ulaştığı Gebbia durumun böyle olmadığını, “Gerçek böyle değil. Proje, Airbnb genel merkezinin yakınındaki bir stüdyoda doğdu. Biz her zaman Airbnb'nin arka bahçesinde olduğumuzu hissettik ve bu şekilde projeye başlayacağız.” dedi.

Gebbia, “Backyard, binaların sofistike üretim tekniklerini, akıllı ev teknolojilerini nasıl kullanabileceğini araştırıyor ve Airbnb topluluğunun zaman içinde değişen tüketicilere ya da ihtiyaç sahiplerine gereksinim duyduğunu söylüyor.

Airbnb, Kudüs kararı sonrası, İsrail tarafından protesto edilmişti.
Airbnb, Kudüs kararı sonrası, İsrail tarafından protesto edilmişti.

Kudüs tepkisi Türkiye'de takdir toplamıştı

Airbnb, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail yerleşim birimlerine ait tüm evleri listelerinden çıkararak web sitesinde yer vermeyeceğini duyurmuştu.

ABD merkezli dünyanın en büyük konaklama paylaşım platformlarından Airbnb'den yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinin "İsrailliler ile Filistinliler arasındaki anlaşmazlığın merkezinde olduğu'' gerekçesiyle listelerden çıkarılacağı belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >