Airbus, dünyanın en büyük yolcu uçağının yeni modelini tanıttı

Airbus, dünyanın en büyük yolcu uçağının yeni modelini tanıttı
Airbus, dünyanın en büyük yolcu uçağının yeni modelini tanıttı

Avrupalı uçak üreticisi, seri üretimde olan en büyük yolcu uçağı A380’in daha verimli hale getirilmiş modelini tanıttı.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, istediği satış adedine bir türlü ulaşamadığı dünyanın en büyük yolcu uçağı A380’i yeniliyor. Şirket, büyük umutlarla hizmete soktuğu ancak havayollarından yeterince talep görmeyen jumbo jetin aerodinamiğini iyileştiriyor ve büyük winglet’ler (kıvrık kanat uçları) ile %4 daha az yakıt tüketecek olan “A380plus” modeli geliyor.

Airbus Satış Şefi John Leahy, A380plus’ın havayollarının koltuk başına maliyetlerini %13 oranında düşüreceğini belirterek, “A380, büyük havaalanlarında tıkanıklığı azaltmanın, yolculara eşsiz bir deneyim sunmanın en iyi çözümü olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Aerodinamiği geliştirmek ve sürtünmeyi azaltmak için tasarlanan yeni winglet’lerin yüksekliği 4.7 metre. A380plus’da optimize edilmiş yeni kabin tasarımı ile uçağa 80 ilave koltuk konabiliyor. Yeniden tasarlanan ince merdivenler, mürettebat bölmesi A380plus’da yapılan değişiklerlerden bazıları.

578 ton kalkış ağırlığına (MTOW) sahip olacak olan A380plus’ın menzili, mevcut A380’nin menzilinden (15.186 km) 370 km daha fazla.

Kaynak: kokpit.aero

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >