AirPods Pro: Apple'ın yeni kulaklığı hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

● Apple, uzun süredir konuşulan ve önceki modellere göre fark oluşturması beklenen yeni kulaklığı AirPods Pro'yu tanıttı.
● Aktif gürültü engelleme, IPX4 su dayanıklılığı ve değiştirilebilir kulak içi silikonlarıyla gelen kulaklık tasarım ve performans anlamında önemli farklar içeriyor.
● 30 Ekim'de ülkemizde 1899 TL'ye satışı başlayacak olan yeni kulaklığın tüm detayları haberimizde:

Apple, dün akşam saatlerinde yeni nesil AirPods'u duyurdu. Daha önce çoğu kez adı geçtiği gibi AirPods Pro olarak isimlendirilen yeni kulaklık, önceki iki modelden hem tasarım hem de performansta ayrışıyor.

AirPods Pro, temelde aktif gürültü engelleme teknoloji, IPX4 su geçirmezlik ve özelleştirilebilir silikon uçlarla fark oluşturuyor. Daha doğrusu AirPods'lar içinde bu bahsettiğimiz özellikler bir ilk.

Bu sene tanıtılan bir önceki AirPods, aslında kablosuz şarj etme yeteneği gibi harika bir özelliğe sahip. Yine de AirPods Pro gibi değil. Üstelik rakiplerinin de gerisinde. Dolayısıyla Apple bu konuda yenilik yapmak zorundaydı. Az önce bahsettiğimiz bazı özellikler bu üründe gerçeğe dönüştü.

AirPods Pro, 30 Ekim'de249 dolar fiyatlandırmayla satışa çıkıyor. Ülkemizde ise bu rakam 1899 TL olarak belirlenmiş durumda.

AirPods Pro'nun en belirgin farkı kulak içi yapısına dönüşmesi.
AirPods Pro'nun en belirgin farkı kulak içi yapısına dönüşmesi.

AirPods Pro'daki yenilikler neler?

Daha önce de birçok farklı haberle ayrıntılarını aktardığımız AirPods Pro, aslında beklenen çoğu özelliği sunuyor. Yani aslına bakılırsa kullanıcıların büyük bölümü yıllardır 'gürültü engelleme' teknolojisini istiyordu. Yeni AirPods'ta gürültü engelleme teknolojisine yer veriliyor. Aslında benzer durum diğer detaylar için de geçerli.

Üç farklı silikon uçtan kulağınıza en uygununu belirleyebilir ve takabilirsiniz.
Üç farklı silikon uçtan kulağınıza en uygununu belirleyebilir ve takabilirsiniz.

Yeni tasarım ve silikon uçlar

Önemli detaylardan biri yeni tasarım. AirPods artık ilk iki üründeki tamamen aynı tasarımdan kurtularak AirPods Pro ile birlikte bambaşka bir görünüme sahip oluyor. Hatta kulaklık tamamen 'kulakiçi' yapısına bürünüyor da denilebilir.

Kulaklığın sol ve sağ kısmında yazılı olan L ve R harflerinin bulunduğu çubuk tasarımı benzer ama öncekilerle aynı değil. Bunun yanı sıra üç farklı silikon uç seçeneği var.

Gelişmiş ses için uyarlanabilir EQ

Ses işlemede bir artış olmasa da AirPods Pro kulaklığın şekline bağlı olarak mid frekansları düzeltmek için EQ algoritması kullanıyor.

Kulak ucu testi

İlginç ama diğer bir özellik de kulak ucu testi. Bu sayede AirPods, kulağınıza uygun olan silikon ucu bulmanızı sağlıyor. Ses seviyelerini ölçen bir algoritmayla bunu yapan kulaklık, üç silikon arasında geçiş yaparak en doğru kulak ucunu kullanmayı sağlıyor.

Kablosuz şarj kutusu

AirPods Pro'da kablosuz şarj destekleniyor. Qi destekli şarj aparatlarıyla kullanılabilen kulaklık kabloya bağımlılığı ortadan kaldırıyor.

Su ve ter direnci

Yeni kablosuz kulaklıkta IPX4 sertifikası yer alıyor. Bu da su ve tere dayanıklı olduğu anlamı taşıyor. Yani kulaklıklar hafif yağmur, su sıçramaları veya egzersiz sırasında terlemeyle bozulmuyor. Derin bir su birikintisi ya da bir şakır şakır yağan bir yağmurda kullanmıyorsanız herhangi bir sorun olmuyor.

H1 yongası

Kulaklıkların içinde Apple'ın 2019 modelleri için özel olarak geliştirdiği yeni nesil H1 yongası yer alıyor. Bağlantı eşleşme süresini minimuma indiren bu yonga, pil ömrünü ve verimliliği önemli oranda artırıyor. Ayrıca 'Hey Siri' komutunu ellerserbest modda vermeyi sağlıyor.

Aktif gürültü engelleme

İlginçtir ki AirPods Pro, bir önceki versiyonda tek şarjdaki 5 saatlik kullanıma oranla 30 dakika daha düşük bir kullanım ömrü sunuyor. Bununla birlikte gürültü engelleme özelliği destekleniyor.

Aslında daha önce renk seçenekleri konusunda çeşitli bilgiler sızmıştı. Ancak ne yazık ki AirPods Pro'da da önceki modellerde olduğu gibi yalnızca beyaz versiyon var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >